Home >> Tapahtumat >> CAFE cult VASTAVIRTA
20.04.2020

CAFE cult VASTAVIRTA

Tervetuloa CULT café Vastavirtaan maanantaina 16.3. kello 17-19.

Kahvilan listalla vastavirtaisen toiminnan suunnittelua.

Vastavirtatapahtuma on tapahtuma, jonka erilaiset nykymenoon tyytymättömät järjestävät yhdessä. Perinteisen Vastavirtafestvaalin sijaan nähdään useita yksittäisiä tapahtumia. Mukana ovat kaikki inhimillisen elämän alat ja keskusteltavat asiat taloudesta sosiaaliasioiden kautta aina kulttuuriin ja taiteeseen.

Vastavirtaa tekevät yhteistyötä ja poliittista muutosta haluavat erilaiset kansalaisjärjestöt, yksittäiset aktivistit ja joukkoliikkeet. Vastavirtaa yhdistää ihmistä ja luontoa sortavien rakenteiden vastaisuus, antimilitarismi, leikkauspolitiikan, uusliberalismin ja kapitalismin vastaisuus. Vastavirtaa nostattaa osallistuvan demokratian, feminismin ja radikaalin vasemmistolaisen vaihtoehdon vahvistamisen tekeminen.

Kulttuurin ja taiteen vastavirta

Taiteilijoista ja kulttuurityöntekijöistä koostuva avoin työryhmä rakentaa kulttuurin ja taiteen vastavirtatapahtumia. Suunnitelmia on Turkuun, Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Valmisteleva työryhmä päätti toisessa suunnittelukokouksessa 26.2. Helsingissä, että tavoitteena on tuottaa elo, syys ja lokakuulle kulttuurin ja taiteen vastavirtatapahtumien sarja.

Kokouksessa päätettiin, että otetaan käyttöön mukaan kutsuvan avoimen suunnittelustrategia, jossa aina syyskuulle asti, kerran kuussa tavataan ja tehdään suunnitelma tsekkaus erilaisten tapahtumien ja ideoiden yhteensovittamiseksi syksyn kulttuurin ja taiteen vastavirtatapahtumien sarjaan.

Tällä hetkellä taiteen ja kulttuurin vastavirtatapahtumia suunnittelevat ja mukaan suunnitteluun kutsuvat aktivistit taiteilijat mm. taiteilija ja kirjailija järjestö Kiilasta, taiteilijoiden rauhan järjestö PANDista, mielenterveystoipujien ja muiden syrjäytymisvaarassa olevien eritysryhmien sekä taiteenalojen ammattilaisten järjestö Taiteen sulattamosta, Suomi-Kiina taitelijat ja eräät taiteilijat omina toimijoinaan ilman järjestöjä.

Tervetuloa vastavirtaiseen kulttuuri ja taideporukkaan suunnittelemaan toimintaa ja tapahtuma elo-, syys- ja lokakuulle 2020.

Tavataan taiteilijoiden Pandilassa osoitteessa Pengerkatu 22, Helsinki Maanantaisin kello 17-19

16.3.,

20.4.,

18.5.,

22.6.,

27.7.,

17.8.

ja 21.9.

Lisätietoja juha-pekka.vaisanen@skp.fi 050 573 8598 (JP)

Tapahtumapaikka

Pandila
Pengerkatu 22
00500 Helsinki
FI