6 tunnin työpäivä

SKP:n ay-ryhmä kokoaa radikaaleja ammattiyhdistysaktiiveja organisoimaan toimintaa parempien työehtojen ja vahvempien liittojen puolesta. Otamme kantaa ja esitämme aloitteita tavoitteenamme työväen valta!

Ryhmämme kärkialoitteena on parempi työaika eli yleisen työajan lyhentäminen 6 tuntiin päivässä ja 30 tuntiin viikossa ansiotasoa alentamatta. Se toimii yleisperiaatteena, mutta ala- ja työyhteisökohtaisesti on täysin mahdollista toteuttaa parempi työaika myös muulla kuormitusta vähentävällä ja työn jakamista edistävällä tavalla (esimerkiksi lyhentämällä työviikkoa). Olemme muun muassa laatineet asiasta lakiesityksen ja järjestäneet kansainvälisen kaksipäiväisen webinaarin, joka käsitteli laajasti ja monipuolisesti paremman työajan hyötyjä ja positiivisia kokemuksia. Viimeisin kannanottomme 6 tunnin työpäivän puolesta.

Yksi käynnistämämme kampanjoista on Työn päivä, vuosittain syyskuun ensimmäisenä maanantaina vietettävä ay-aktiivien, työläisten ja työväenluokkaisten vaatimusten tapahtumapäivä. Klikkaa kampanjasivulle tästä!

Haluatko mukaan SKP:n työryhmään? Kerro kiinnostuksestasi sähköpostilla osoitteeseen skp.ayryhma@gmail.com

Tulevia tapahtumia:

SKP:n ay-ryhmän kokous 12.3.


 

6 tunnin työpäivä uutisia

 • Kuvassa vammaispysäköintitunnuksilla varustettu auto, jonka tuulilasilla iso kyltti, jossa lukee julmurit ja itkevä naama.
  Suomen kommunistinen puolue -
  19.02.2024
  Ay-liikkeen oikeutetussa taistelussa on kyse kaikkien työntekijöiden ja vähävaraisten edun ajamisesta sekä työelämän ja yhteiskunnan edistämisestä kohti reilumpaa tulevaisuutta kurjuuttamisen sijaan. Suomen kommunistinen puolue tuomitsee porvarihallituksen ideologisen sanelulinjan ja kuripolitiikan sekä pyrkii hallituksen kaatamiseen. Toimintaa hallitusta vastaan on edelleen voimistettava.
 • Mielenosoituksessa kyltti, jossa lukee "Hallitusohjelma tappaa".
  SKP:n ay-ryhmä -
  24.01.2024
  Porvarihallitusta ja sen raakaa linjaa vastaan protestoinnin on todellakin aihetta voimistua järeämmillä vastatoimilla. SKP:n ay-ryhmä tukee kaikkia ilmoitettuja työtaisteluita, kannustaa mukaan Senaatintorin mielenosoitukseen 1.2. sekä näkee yleislakon julistamiseen valmistautumisen ammattiliitoissa välttämättömänä.
 • Työläiset ja WFTU osoittamassa mieltä Palestiinan kansan tueksi Bangladeshissa.
  Suomen kommunistinen puolue -
  18.12.2023
  SKP:n ay-ryhmä vetoaa ammattiliittoihin Palestiina-solidaarisuuden osoittamiseksi. Ay-liikkeessä ei voida olla hiljaa tai passiivisia, kun Israel tappaa siviilejä ja pommittaa Gazaa. Suomen työväkeä kokoavana joukkovoimana on ammattiyhdistysliikkeen otettava kantaa ja toimittava laajasti yhteiskunnallisten ja yleismaailmallisten teemojen suhteen.