Home >> Artikkelit >> Vaalikirityksen aika

Vaalikirityksen aika

20.05.2019 - 10:30
(updated: 20.05.2019 - 10:49)
  • EU-vaalit, Nico Cue, Violeta Tomic, SKP, Euroopan vasemmisto
SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen on myös Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen. Kuvassa julisteessa Euroopan vasemmiston kärkiehdokkaat Violeta Tomic ja Nico Cue.

Suomen kommunistinen puolue on pohjoinen ulottuvuus eurooppalaisessa luokkataistelussa. Suomen kommunistinen puolue ja Vasemmistoliitto ovat Euroopan vasemmiston jäseniä. Suomen kommunistiselle puolueelle se tarkoittaa yhteistä EU-vaaliohjelmaa Euroopan vasemmiston kanssa ja luokkataistelun konkretisoitumista Euroopan laajuiseksi yhteistyöksi. 

  • - Moni SKP:n aktiivi on mukana Euroopan vasemmiston erilaisissa työryhmissä. Viimeksi mm Eu-vaaliehdokkaamme Jiri Mäntysalo osallistui Euroopan vasemmiston AY-verkoston kokoukseen Brysselissä, jossa valmisteltiin Euroopan laajuista työläisten oikeuksia ja työaikaa käsittelevän tilaisuuden järjestämistä Suomeen ensi vuoden keväälle, konkretisoi SKP:n puheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

Kärkiehdokkaat 

Euroopan vasemmiston komission kärkiehdokkaat ns. Spitzenkanditaatit ovat espanjalainen Belgiassa asuva AY-konkari Nico Cue ja Slovenian Vasemmiston puheenjohtaja, näyttelijä Violeta Tomic. Suomessa SKP:llä on täysilista ehdokkaita, joita voi äänestää koko maassa. SKP:n ehdokkaat ovat numerot 183-202. Tämän jutun lopussa on linkki SKP:n vaalit sivuille, jossa tarkemaa tietoa ehdokkaista 

  • Euroopan tasolla jokainen Suomessa kommunisteille annettu ääni kasvattaa leikkauspolitiikan ja uusliberalismin vastaista eurooppalaista rintamaa. Violeta ja Nico inspiroivat mukaan politiikkaan ja kansalaisyhteiskunnan vaikuttamistyöhön. Euroopan vasemmiston toverit Violeta ja Nico ovat mielestäni ottaneet mainiosti paikkaa eurooppalaisessa vaalidebatissa ja puolustaneet meille kommunisteille tärkeitä asioita luokkatietoista talouspolitiikkaa, ihmisoikeuksia sekä laajapohjaista rasismin ja fasismin vastaista työtä ja rauhanpolitiikkaa, jolla vastustetaan EU-armeijaa ja militarisoitumista, korostaa Väisänen. 

Tehdään vaalikiritys 

  • Vetoan kaikkiin tovereihin ja ystäviin näkyvän vaalikirityksen aikaansaamiseksi.  Tuetaan ehdokkaita vaalityössä ja kutsumaan kaikkia edistyksellisesti ajattelevia äänestämään SKP:n ehdokkaita, kommunisteja eri EU-maissa.  Tsempataan Euroopan vasemmiston kärkiehdokkaiden Violetan ja Nicon työtä ja toimintaa somessa ja siellä missä mahdollista työväen Euroopan vahvistamiseksi. 

Vaalipäivä sunnuntai 25.5 

Europarlamenttivaalit on sunnuntaina 26.5.2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 15.-21.5.2019. Vaalihuoneistot avautuvat vaalipäivänä aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla. Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista. 

Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa äänioikeusilmoituksessa. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista