Home >> Artikkelit >> Tule mukaan toimimaan Natoa vastaan!

Tule mukaan toimimaan Natoa vastaan!

17.03.2022 - 12:45
(updated: 17.03.2022 - 12:55)
 • Kuvassa Peace Summit Madrid 2022 logo, sydämen muotoiset kättelevät kädet.

Suomen kommunistinen puolue valmistautuu osallistumaan juhannuksena suureen Naton vastaiseen tapahtumaan Madridissa osana eurooppalaisen vasemmiston ja muiden toimijoiden järjestämää protestia sotilasliittoa vastaan.

Nato pitää juhannuksena 25.-26.6.2022 huippukokouksen Espanjassa ja valmistelut erilaisten vastatapahtumien järjestämiseksi ovat jo pitkällä.

Voit ottaa meihin yhteyttä ja katsotaan millaista osallistumista voimme alkaa valmistella yhdessä. Tapahtumaan on tulossa erilaisia keskusteluja, mielenosoituksia, kulttuuritapahtumia ja muuta. Olisi mahtavaa saada kiinnostuneita kasaan niin suuri joukko, että myös suomalaiset Naton vastustajat huomattaisiin vastatapahtumien joukosta.

Osana valmistautumista on alettu kerätä Naton vastaista julkilausumaa, jonka voi allekirjoittaa menemällä sivulle peacesummitmadrid.org/#declaration Sivustolta löydät myös jatkossa lisää informaatiota tapahtuman valmistelusta ja myöhemmin erilaisista tapahtumista.

Sivulla vetoomusteksti on useilla kielillä, mutta suomenkielistä versiota siellä ei vielä ole. Olemme tosin lähettäneet käännöksen järjestäjille. Odotellessa sen ilmaantumista sivulle, voit lukea vetoomustekstin tästä:Hajotetaan Nato

Nato on vakava uhka maailmanrauhalle ja se on jo jättänyt tuhon jäljet Jugoslaviasta Afganistaniin. Tarvitsemme rauhan maailman.

Ei Natolle

 • Nato on hajotettava. Sillä ei ole legitimiteettiä ja se kylvää pelkkää epätoivoa.

 • Nato teeskentelee, että sen nurkkakuntaiset edut ovat yleismaailmallisia. Nato rikkoo YK:n peruskirjaa ja käyttää kyynisesti käsitteitä "demokratia" ja "ihmisoikeudet". Naton perustamisesta lähtien osana liittoutumaa on ollut autoritaarisia, fasistisia ja siirtomaahallituksia.

 • Nato uhkaa maailmanrauhaa. Naton johtamat sotilaalliset interventiot ovat häirinneet ja horjuttaneet Jugoslaviaa, Afganistania ja Libyaa. Nyt NATO kiihdyttää "uutta kylmää sotaa" Kiinaa ja Venäjää vastaan Ukrainan ja Venäjän välisillä rajoilla sekä Mustallamerellä ja Kiinanmerellä; Nato toimii kaikkialla etelän edistyksellisiä hallituksia vastaan.

 • NATO ajaa maailmanlaajuista asevarustelukilpailua. Nato, jonka jäsenmaiden on käytettävä vähintään 2 prosenttia bruttokansantuotteestaan armeijaan, vastaa yli puolesta maailman sotilasmenoista ja kahdesta kolmasosasta maailman asekaupasta.

 • Naton ydinohjelma vaarantaa selviytymisemme. Nato torjuu ydinaseiden kieltosopimuksen, ja Naton omaksuma toimintatapa tuoda "eteentyönnetyt" Yhdysvaltain ydinaseet Euroopan unionin alueelle on ristiriidassa ydinsulkusopimuksen kanssa.

 • NATO on yksi suurimmista ilmaston saastuttajista maailmassa. Yhdysvaltain armeija itsessään on maailman suurin institutionaalinen saastuttaja, joka aiheuttaa enemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin Portugalin kokoiset maat (se myös vaatii pitämään sotilaalliset päästöt maakohtaisten raporttien ulkopuolella). NATO toimii suurimpien hiiltä saastuttavien monikansallisten yritysten poliisivoimina.

 • Nato synnyttää köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Kilpavarustelu on vastoin ihmisten perustavia tarpeita – koulutusta, terveydenhuoltoa, asumista, sosiaaliturvaa ja järkevää energiapolitiikkaa. Globaali sota aiheuttaa äärimmäistä kärsimystä ja pakolaiskriisejä.


Kyllä Rauhalle

 • Tarvitsemme ei-sotilaallisen turvallisuusjärjestelmän, jossa ei ole ydinaseita ja ulkomaisia sotilastukikohtia. Vaadimme sotilasmenojen jyrkkää leikkaamista. Kannatamme aktiivista rauhanpolitiikkaa, jossa konfliktit sovitellaan YK:n peruskirjaan tukeutuen neuvottelupöydässä.

 • Investoidaan sosiaaliseen kehitykseen, ei sotaan. Tarvitsemme erilaisen turvallisuuskäsityksen. Yleisen ja yksilöllisen turvallisuuden, joka täyttää ihmisten tarpeet sekä taistelee ilmastonmuutosta, eriarvoisuutta, köyhyyttä ja väkivaltaa vastaan perustuen solidaarisuuteen, yhteistyöhön ja keskinäiseen kunnioitukseen.

 • Euroopan ja Pohjois-Amerikan on sitouduttava aseistariisumiseen. Euroopan unionin ja Pohjois-Amerikan maiden on liityttävä mukaan rauhanvyöhykkeeseen (Zone of Peace) kuten Latinalainen Amerikka, Afrikka, Kaakkois-Aasia, Etelä-Tyynenmeren valtiot ja Keski-Aasia ovat jo tehneet.
   

  Tule mukaan vastustamaan Natoa ja rakentamaan maailmanrauhaa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista