Home >> Artikkelit >> SKP:n lippu liehuu Venezuelassa

SKP:n lippu liehuu Venezuelassa

17.09.2017 - 14:45
(updated: 17.09.2017 - 15:48)

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja Venezuelan kommunistisen puolueen kansainvälisten asioiden hoitaja Carolus Wimmer tapasivat Caracasissa Venezuelan pääkaupungissa 16.9.2017.

Puolueiden kahdenvälisessä tapaamisessa päivitettiin politiikan ajankotaiset tilanteet. SKP:n Väisänen oli Venezuelan hallituksen kutsusta mukana kansainvälisessä solidaarisuustapahtumassa.
- Ensimmäistä kertaa Venezuelan historiassa kohtaamme fasismia omalla maaperällämme. Emme vielä kymmenen vuotta sitten olisi edes voineet kuvitella, että köyhyys, vasemmistolaisuus tai chavistmi riittäisi venezuelalaisille fasisteille syyksi polttaa elävätä tai uhkailla kotirauhaa, sanoo Caracasissa asuva Wimmer joka kuvaa nykyistä rauhoittuneempaa tilannetta paikoin sisällisodan kaltaiseksi.


- Fasistit ovat uhanneet myös kommunistisen puolueen tovereita ja  polttaneet kommunistinuorten toimiston. Me varudumme täällä sotaan ja siihen miten ääriolosuhteista selvitään hengissä. Myös puolueen on ymärrettävä imperialistein väkivallan uudet muodot ja varauduttava pahimpaan, kertoo Wimmer vakavana

SKP:n puheenjohtaja Väisänen ja Carolus Wimmer ovat tunteneet jo vuosia. SKP:llä ja Venezuelan kommunistisella puolueen on hyvät, tiiviit ja toverilliset suhteet. Symbolina lämpimistä suhteista puheenjohtaja Väisänen lajoitti Venezuelan kommunistiselle puolueelle SKP:n standardi-lipun.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista