Home >> Artikkelit >> Rahat hyvinvointiin, ei aseisiin!

Rahat hyvinvointiin, ei aseisiin!

23.02.2023 - 13:15
(updated: 03.03.2023 - 10:31)
  • SKP eduskuntavaalit 2023 lamppu ja rauha

Suomen kommunistinen puolue on asettanut SKP:n ja sitoutumattomien listoille 65 ehdokasta kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Puolueen vaalikampanjan tunnus on Rahat hyvinvointiin, ei aseisiin! SKP on ainoa vasemmistopuolue, joka vastustaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

 

– Aseiden määrää lisäämällä ei synny rauhaa. Ongelmia ei ratkaista sotimalla. Asevienti Ukrainaan ei synnytä rauhaa. Nationalismi, rasismi ja militarismi lisääntyvät kaikkialla Euroopassa. Ukrainassa ja Venäjällä nähdään varoittava esimerkki, mihin nämä aatteet johtavat, sanotaan SKP:n vaalimanifestissa.

 

SKP:n mukaan asevarustelun ja vastakkainasettelun sijasta tarvitaan laajaa kansainvälistä yhteistyötä ympäristökriisin ja muiden globaalien ongelmien ratkaisemiseksi. Suomessa on tästä arvokasta kokemusta aiemman ulkopolitiikan ajalta.

 

– Ainoa ulospääsytie nykyisestä kriisistä on rauha. Ei ainoastaan rauha Ukrainaan, vaan rauha Jemeniin, Kurdistaniin, Palestiinaan, Kongoon, ja kaikille kriisialueille. Me kommunistit olemme osa sodanvastaista liikettä. Näemme, että vain rauhan vallitessa avautuu mahdollisuus suurten, ihmiskuntaa kohtaavien ongelmien ratkaisemiseen. Siksi vastustamme Suomen jäsenyyttä Natossa ja pidämme virheenä nykyisen hallituksen päättämiä valtavia asehankintoja.

 

Lisäksi kommunistien vaaliohjelmassa kerrotaan ratkaisuja karkaaviin elinkustannuksiin, sote-palvelujen kriisiin, työehtojen parantamiseksi ja ympäristökriisin hillitsemiseksi.

 

SKP on laatinut kevään eduskuntavaaleihin sekä vaalimanifestin, että vaaliohjelman.

 

Katso kaikki SKP:n ja sitoutumattomien listojen ehdokkaat täältä.

Lue SKP:n Vaalimanifesti täältä.

SKP:n vaaliohjelma on luettavissa täällä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista