Home >> Artikkelit >> Kuuballa aloite tasapainosta

Kuuballa aloite tasapainosta

17.09.2018 - 14:15
  • Kuuba, José Martí, konferenssi, Por el Equilibrio del Mundo, UNESCO

José  Martí (1853-1895) on kuubalainen kirjailija, kansallissankari ja Kuuban itsenäisyystaistelun henkinen johtohahmo. Kuubassa Martí  on yhtenäisyyden symboli. Martí on myös synonyymi kansainväliselle - internationaalille ja sitä kautta työnjatkaja toiselle suurelle Latinalaisen Amerikan yhtenäisyyttä visioineelle Símon Bolívarille (1783-1830). Martín mukaan Kuuban ja Latinalaisen Amerikan suvereenisuus ovat toisistaan erottamaton asia. 

Kuuban José Martí ohjelman toimisto – Oficina del Programa Martiano de Cuba yhdessä Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCON kanssa järjestää 28.-31.1.2019 Havannassa neljännen José Martín kansainvälisen konferenssin “Maailman tasapainon puolesta”. 

Neljäs kansainvälinen konferenssi “Maailman tasapainon puolesta” kutsuu edistyksellisiä intellektuaaleja, kasvattajia, taiteilijoita, kirjailijoita ja toimittajia, joukkoliikkeiden taistelijoita, ammattiyhdistysliikkeen ja poliittisten puolueiden johtajia, nuorisoa, naisliikettä, maanviljelijöitä, ammattialakohtaisia ja alkuperäiskansojen järjestöjä, parlamentaarikoita, yliopistoja, koulutus- tiede-, uskonto- ja kulttuuri-instituutioita ja kansalaisjärjestöjä osallistumaan pluralistiseen ajatustenvaihtoon, keskusteluun oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta José Martín hengessä. 

Lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen / IV Conferencia Internacional POR EL EQUILIBRIO DEL MUNDO 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista