Home >> Artikkelit >> Kommunistien telekonferenssi kokosi voimia

Kommunistien telekonferenssi kokosi voimia

10.12.2021 - 10:30
(updated: 10.12.2021 - 17:01)

Maailman kommunistiset ja työväenpuolueet kokoontuvat vuosittain yhteiseen ajankohtaisen tilanteen ja toiminnan kokoukseen. Perjantaina 10. joulukuuta 73 kommunistista ja työväenpuoluetta aloitti kolmipäiväisen telekonferenssin. Mukana kommunisteja yhdistävässä tapahtumassa oli puolueita 57:sta maasta.  

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen edustaa SKP:a kokouksessa. Väisänen puhuu perjantaina. 

– Maailman kommunististen ja työväenpuolueiden IMCWP:n ylimääräinen teleneuvottelu käydään vakavan terveys- ja talouskriisin keskellä. Kaikissa katastrofeissa, kuten käynnissä olevan kriisin keskellä, suuret pääoman ja voitontekijät valmistelevat uusia sopimuksia pääoman ja rahan vallan hyväksi. Suomen poliittisen eliitin valmistelema HX-hävittäjähanke, josta juuri nyt ollaan päättämässä, kuvaa hyvin politiikan järjettömyyttä. Elämme aikoja, jolloin rikkaat rikastuvat ja köyhät joutuvat elämään ilman perusihmisoikeuksia, riittävää terveydenhuoltoa ja työtä jolla rakentaa perusturvaa, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen keskeltä telekonferenssia. 

 

Solidaarisuus kansainvälisen työn kärkenä

Kreikan kommunistisen puolueen pääsihteeri Dimitris Koutsoumpas avasi kommunistien maailmankokouksen solidaarisuusviestillä Kuuballe, Palestiinalle ja kaikille maailman sorretussa asemassa oleville kansoille. Koutsoumpasin mukaan maailman kommunististen ja työväenpuolueiden yhtenäisyyttä tarvitaan työläisten vaikuttamismahdollisuuksien vahvistamiseksi, rauhan rakentamiseen ja kansainvälisten monopolien vastaiseen vaikuttamiseen sekä imperialismin vastaiseen työhön.  

- Työläisten oikeuksia ja sosialismiin tähtäävää työtä on vahvistettava. Kreikan on lopetettava Naton ja Yhdysvaltojen tukeminen sekä osallistuminen imperialistisiin maan ulkopuolella tapahtuviin sotatoimiin, vahvistaa Koutsoumpas kansainvälisen telekonferenssin avaussanoissaan. 

 

SKP kutsuu rauhan ja ympäristön työhön

Suomen kommunistinen kuolue kutsuu edistyksellisiä voimia, kansalaisyhteiskunnan kansalaisjärjestöjä sekä punavihreitä ja -kommunistipuolueita ensi vuoden ympäristö- ja rauhankysymysten pyöreän pöydän ääreen Suomeen. SKP järjestää kansainvälisen rauhan ja ympäristön kysymyksiin tarttuvan hybriditapahtuman. 

– Olen iloinen siitä, että meillä kommunisteilla on visio, jolla voimme yhdistää joukkojamme. Pimeät ajat vaativat erityistä viisautta, sosiaalisia taitoja ja internationaalia - kansainvälistä yhteistyötä. Suomen kommunistinen puolue haluaa kutsua edistyksellisiä voimia, kansalaisyhteiskunnan kansalaisjärjestöjä sekä punavihreitä ja -kommunistipuolueita ensi vuoden ympäristö- ja rauhankysymysten pyöreän pöydän ääreen. Haluamme järjestää kansainvälisen rauhan ja ympäristön tapahtuman fyysisesti Suomessa ja etänä zoomissa, kertoo Väisänen. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista