Home >> Artikkelit >> EU parlamentissa keskusteltava Kuuban kauppasaarron lopettamisesta

EU parlamentissa keskusteltava Kuuban kauppasaarron lopettamisesta

06.06.2021 - 11:00
(updated: 07.06.2021 - 17:34)
  • JP (Juha-Pekka) Väisänen on Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja

Joukko Kuuban vastaisia ja kapitalismiin sopeutuneita EU-parlamentaarikkoja esittää 8. 6.  EU parlamentin täysistunnossa puuttumista Kuuban poliittiseen tilanteeseen ja ihmisoikeuksiin. 

Ryhmä esittää päätöslauselmaa, joka vääristäisi kuubalaista todellisuutta.  

- Kuuban vastaiset, ihmisvihamieliset voimat yrittävät taas kerran  katkaista hyvin kehittyvää EU:n ja Kuuban yhteistyötä, lopettaa poliittista vuoropuhelua ja yhteistyösopimusten täytäntöönpano, jota parhaillaan kehitetään valtioiden keskinäisen kunnioituksen ja tasa-arvon pohjalta, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen 

SKP:n puheenjohtajan mielestä on hyvä, että ihmisoikeuksista pidetään meteliä ja niitä halutaan kehittää.  

- Kapitalismista, luonnon ja ihmisen kaikenlaisen riiston hyväksyvän politiikan puolesta puhujat ollessaan huolestuneita ihmisoikeuksien kehityksestä käyttävät meille kaikille ihmisille tärkeintä asiaa pahasti poliittisena lyömävälineenä, tässä tapauksessa Kuuban harjoittamaa kapitalismin lainalaisuuksista poikkeavaa systeemiä vastaan.  

Kuubassa, vapaassa, itsenäisessä, suvereenissa, demokraattisessa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja inhimillisen solidaarisuuden maassa, kansa päättää kohtalostaan eikä suuryritykset ja bisnes kuten me läntisen demokratian maissa on tapana, sanoo Väisänen. 

Väisänen esittää, että  EU parlamentin täysistunnossa ei käytäisi kilpakeskustelua sosialismin ja kapitalismin paremmuudesta Euroopan parlamentti haastettaisi analysoimaan Kuuban kansaan suuresti kurittavaa Yhdysvaltojen harjoittamaa kauppasaartoa ja sen epäinhimillistä vaikutusta tavallisiin kuubalaisiin. 

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen mukaan ihmisoikeuksien räikeisiin loukkauksiin kaikkialla maailmassa on syytä puuttua Euroopan ja kaikkien maiden parlamenteissa . 

Myös  Yhdysvalloissa ja muissa maailman maissa, mukaan lukien Eurooppa, jossa poliisin julmuus, maahanmuuttajia koskevan syrjivän politiikan soveltaminen ovat pahentuneet viime vuonna, on puututtavva ihmisoikeuksien rikkomuksiin. On puututtava myös puheisiin, jotka edistävät vihaa ja ylivaltaisia ajatuksia ja lehdistön ja sananvapauden loukkauksia sekä rasismia, muukalaisvihaa ja muuta suvaitsemattomuuden muotoja on puututtava ei vain valtioiden ylätasoilla muuta myös paikallishallinnoissa ja ihmisten välillä kahden kesken ilman täysistuntojen valtuutuksia, sanoo Väisänen. 

Väisänen tyrmää ja tuomitsee pienen EU parlamentaarikoiden ryhmän tavoitteen maalata Kuuba ja kuubalaisten harjoittama politiikkaa todellisuudelle vieraana.  

- Nämä porvarien politisoidut iskut kansanvallan kehittämistä vastaan vaarantavat Euroopan unionin itsenäisen toiminnan ulkopolitiikassa ja antavat politiikasta ruman kuvan. 

Kehotan EU:n parlamentin jäseniä kunnioittavasti olemaan pelaamatta tällaista ihmisvihamielistä politiikan peliä ja aidosti rakentamaan ihmisten ja kansojen parempaa tulevaisuutta sekä irtaantumaan kaikenlaisista ihmistä ja luontoa sortavista rakenteista. 

Tovereita kannustan Kuuba-solidaarisuuteen, ottamaan asioista juurevasti selvää, vastustamaan kauppasaartoa somessa hästägillä #UnBlockCuba sekä osallistumaan mm. paikallisen Kuuba-seuran toimintaan, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista