Home >> Artikkelit >> Yhteistoimintaan politiikan suunnanmuutoksen puolesta

Yhteistoimintaan politiikan suunnanmuutoksen puolesta

18.05.2023 - 11:15
(updated: 18.05.2023 - 13:12)
  • Helsingin työntekijät osoittavat mieltä Senaatintorilla palkanmaksusotkujen takia.

Ilmastotutkijoiden mukaan aikaa ilmastotoimiin on muutama vuosi. Äärioikeisto on nyt etenemässä hallituksen kakkospuolueeksi. Tarvitaan todella nopeasti todella iso muutos. Sellainen muutosvoima on koottava heti. Vaaleilla politiikan suunta ei muutu, sillä seuraavat eduskuntavaalit ovat liian kaukana.

Ne tavoitteet, joita eduskunnan vasemmistopuolueet ovat vaaliohjelmissaan asettaneet, on mahdollista saavuttaa ainoastaan ulkoparlamentaarisen suoran toiminnan avulla. Ne vaatimukset, joita kansalaisyhteiskunta on esittänyt, eivät nyt toteudu eduskunnan kautta.

Suurpääoman tukemat porvariedustajat eivät toimi muutoksen puolesta. Porvaripuolueen jäsenkirjalla valtiovarainministeriössä työskentelevät virkamiehet ajavat suuryritysten ja omistavan luokan etua.

Hallituksen ohjelman pohjana ovat valtiovarainministeriön vaatimat kuuden miljardin euron leikkaukset. Valtiovarainministeriön asema muiden ministeriöiden ja poliitikkojen päällepäsmärinä tulee kumota.

Hyvinvointipalveluista ei tarvitse leikata, kun kalliit ja tarpeettomat asehankinnat perutaan, tai kun suurten pääomatulojen ja suurten omaisuuksien verotusta kiristetään tuntuvasti. Myös turhista yritystuista on vara karsia.

Kainuulaisella maanviljelijällä ja espoolaisella teini-ikäisellä on yhteinen etu. Ympäristön tuhoutuminen vaarantaa kaikkien tulevaisuuden. Ratkaisu on eloonjäämispolitiikka, joka turvaa työtätekevien ihmisten edun. Nopeat toimet ympäristön suojelemiseksi tulee yhdistää hyvinvointipalveluiden parantamiseen, tuntuviin palkankorotuksiin, yhteiskunnan demokratisoimiseen ja suurpääoman vallan voimakkaaseen rajoittamiseen.

Tämän poliittisen käänteen aikaansaaminen edellyttää laajaa yhteistoimintaa. Se vaatii eri asioita ajavien kansalaisliikkeiden voimien yhdistämistä. Lisäksi tarvitaan pysyvää keskustelufoorumia eri järjestöjen välillä.

Me kommunistit haluamme toimia joukkoliikkeiden tukena ja osana politiikan suunnanmuutoksen puolesta.


SKP:n Keskuskomitea

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot