Home >> Artikkelit >> Venezuelalla oikeus rauhaan ja bolivaariseen tulevaisuuteen 

Venezuelalla oikeus rauhaan ja bolivaariseen tulevaisuuteen 

19.04.2020 - 09:15
(updated: 19.04.2020 - 10:14)
  • 19.4. vietetään kansainvälistä Venezuela-solidaarisuuspäivää

SKP on mukana Maailman rauhanneuvoston ja Venezuelan Solidaarisuuden ja rauhankomitean (COSI) aloitteessa ja puolustaa Venezuelan kansan oikeutta itsemääräämisoikeuteen ja rauhaan. Kansainvälistä Venezuela-solidaarisuuden toimintapäivää vietetään 19.4. 

Venezuela on tänään imperialististen valtioiden raa'an piirityksen ja rikollisten pakotteiden uhri. Suomen kommunistinen puolue useiden muiden edistyksellisten voimien kanssa ilmaisee vahvan tuen Venezuelan kansan pyrkimyksille säilyttää itsenäisyys ja käyttää oikeuttaan suvereenisuuteen ja itsemääräämisoikeuteen. 

- Donald Trumpilla sen enempää kuin EU-porvaristollakaan ei ole oikeutta puuttua Venezuelan sisäisiin asioihin ja itsemääräämisoikeuteenSuomen poliittisena linjana tulee olla poliittinen moninaisuus ja  rauhan rakentaminen. Suomen tulee aktiivisesti torjua ”Venezuelan siirtymäsuunnitelma”  ja EU-politiikka, jolla edistetään kansojen vastakkainasettelua. Venezuelalla on oikeus itse määritellä oma tulevaisuutensa. Millään valtiolla ole oikeutta estää bolivaarista kansanvaltaista kehitystä, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.  

Rauhan puolesta interventioita ja epidempiaa vastaan 

Kansainvälisessä Venezuelan solidaarisuusvetoomuksessa paheksutaan, että ns. Venezuelan siirtymäsuunnitelmalla  pyritään nyt hyödyntämään koronakriisiä ja lisätä  Venezuelaa vastaan ​​kohdistuvia interventioita. 

- Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten Venezuelan kansalaisia ​​vastaan kohdistamat saartotoimet ja pakotteet on purettava.  Venezuelalaiset rahavarat pitää avata kaikissa kansainvälisissä pankeissa, jotta niitä voidaan käyttää maan kiireellisiin tarpeisiin taistelussa COVID-19:a vastaan, vaatii Väisänen. 

Solidaarisuusvetoomuksessa ollaan huolissaan Venezuelaan kohdistuneista militaarisista toimista ja suunnitelmista.  Vetoomuksessa vaaditaan maailman kansoja lopettamaan imperialistiset sotatoimet  Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla sekä puolustamaan Venezuelan kansan oikeutta itsemääräämisoikeuteen ja rauhaan. 

- Sotilaallisen väliintulo ja imperialistiset sotatoimet  Venezuelaa vastaan on torjuttava. Yhdysvaltain oikeusministeriön toiminta Nicolas Maduroa vastaan, Yhdysvaltojen armeijan joukkojen lisääminen alueella,  Yhdysvaltojen ja Kolumbian väliset sotilaalliset harjoitukset Venezuelan rajan läheisyydessä ja Yhdysvaltain äskettäin suorittamat sotilasoperaatiot Karibianmerellä huumausainekaupan oletetun torjunnan varjolla kertovat  USA:n  imperialismin vaarallisista askeleista provosoida sotaa Venezuelaa vastaan. On kansainvälisen yhteisön ja myös meidän suomalaisten tehtävä kertoa Yhdysvaltojen harjoittamasta vaarallisesta politiikasta. Nyt on oikea aika ja oikea paikka olla solidaarisia Venezuelalle ja puolustaa tässä tilanteessa yhtäältä Venezuelan kansan perusoikeutta itsemääräämisoikeuteen ja meidän kaikkien tehtävää rauhan rakentamisessa, sanoo Suomen kommunistisen puolueen JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista