Home >> Artikkelit >> Suunnitelmana solidaarisuus ja sosialismi

Suunnitelmana solidaarisuus ja sosialismi

20.03.2018 - 17:00
(updated: 23.03.2018 - 12:56)

Kuuban uusi suurlähettiläs Eduardo Lazo Pérez ja SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tapasivat tiistaina 20. maaliskuuta. Suurlähettiläs Lazo Pérez toi suomalaisille kommunisteille toverilliset terveiset Kuuban kommunistisen puolueen johdolta ja toivoi, että SKP järjestäisi delegaation viralliselle puoluevierailulle Kuubaan. Ajankohtainen poliittinen tilanne, Kuuban vaalit ja Yhdysvaltojen Kuubaan suuntaaman kauppasaarron vastaiset toimet sekä kansainvälinen solidaarisuus olivat toverien tapaamisen asialistalla.

- SKP:llä on hyvät ja tiiviit suhteet Kuuban kommunistiseen puolueeseen. Me SKP:ssä seuramme kuubalaisen toveripuolueen toimia tänään kaikilla somevälineillä. Yksi hyvä kauppasaarron vastainen teko onkin seurata kuubalaisia toimijoita juuri somessa ja ärsyttää kansainvälisiä kapitalisteja jatkotwiitaamalla kuubalaisten viestejä ajankohtaisista poliittisista taisteluista.  Olemme myös suunnitelleet virallista puoluevierailua Havannaan tälle edustajakokouskaudelle tai heti seuraavan alkuun, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

Kuuban suurlähettiläs Eduardo Lazo Pérez hoitaa Suomesta käsin myös Viron, Latvian ja Liettuan alueelliset suurlähettilään tehtävät. Suomalaisten ja balttialaisten kiinnostus Kuubaa kohtaan on kuluvan vuoden aikana kasvanut rajusti. Helsingistä on nykyään suorat lentoyhteys Havannaan. Tämä näkyy suurlähetystön työmäärän lisääntymisenä.

Malmilla SKP:n puoluetoimistolla järjestetyssä tapaamisessa Lazo Pérez ja Väisänen suunnittelivat miten vahvistaa Kuuba-solidaarisuutta ja taistella entistä paremmin Yhdysvaltojen harjoittamaa kauppasaartoa vastaan. Elokuussa Helsingissä 25.-26.  järjestettävä Vastavirta-festivaali ja SKP:n piirijärjestöjen erilaiset tilaisuudet   nostavat esille ja keskusteluun myös luokkataistelun kansanvälisen luonteen. Kuuban kommunistisella puolueella on maailman kommunistien ja työväenpuolueiden poliittisessa analyysissa ohittamaton rooli.

- Muistan aina miten Raul Castro avasi kerran erään kansainvälisen foorumin Nicaraguassa, jonne koko Latinalaisen Amerikan vasemmisto ja radikaalia vasemmistoa laajemminkin oli kokoontunut. Raul sanoi silloin, että ”Innostukaan ja kiinnostukaan Kuuban sosialismista, mutta sen jälkeen teidän on kuitenkin itse luotava oma sosialisminne aina teidän oman kansan ja oman tilanteen mukaan”. Eduardon kanssa voimme varmasti vahvistaa Kuuba-solidaarisuutta ja saada tarvittavaa lisäpotkua myös meille suomalaisille kommunisteille itsellemme meidän oman sosialismimme rakennustyöhön, vakuutta Väisänen

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista