Home >> Artikkelit >> SKP:n Lapin piiri tuomitsee orjalain

SKP:n Lapin piiri tuomitsee orjalain

03.10.2022 - 15:45
(updated: 03.10.2022 - 16:06)
  • Hoitajat osoittamassa mieltä 16.9.2022 hoitajien mielenosoitusoikeuden rajaamista vastaan.

Vaikka nykyisessä hallituksessa onkin porvarienemmistö, pitäisi vasemmistopuolueiden osuuden näkyä jotenkin hallituksen politiikassa. Valitettavasti hallitus ja sen tukena oleva eduskuntaenemmistö on kuitenkin isoissa asioissa noudattanut hyvin oikeistolaista linjaa. Viime vuoden lopulla päätettiin kymmenien miljardien eurojen käyttämisestä uusien yhdysvaltalaisten rynnäkköhävittäjien ostamiseen ja tänä vuonna on tehty historiallisen huono päätös Natoon liittymisestä. Ukrainan sodassakin on ryhdytty sodan osapuoleksi aseita viemällä aikaisemmin Suomen politiikkaan olennaisesti kuuluneen tulitauon vaatimisen ja rauhanponnistelujen sijasta.

Viimeisin listaus hallituksen syntilistaan on törkeä puuttuminen työntekijöiden mahdollisuuksiin puolustaa omia etujaan. Potilasturvalaiksi virheellisesti nimetty laki kieltää lakot ja voi pakottaa jopa irtisanoutuneen työntekijän takaisin työhön.

Oikea laki potilaiden turvallisuudesta olisi pitänyt säätää jo vuosikymmeniä sitten. Lain puuttuessa ja huonon politiikan seurauksena julkisen terveydenhuollon kehittäminen on jätetty pahasti retuperälle. Sen seurauksena hoitoihin pääsy on vaikeaa ja ihmisiä kuolee hoitoon pääsyä jonottaessaan. Kun henkilökuntaa ei ole riittävästi, työntekijät joutuvat työskentelemään kiireessä ja huonoissa oloissa. Ja palkkakin on työn raskauteen ja vaativuuteen nähden varsin huono.

Potilaiden turvallisuuskin vaarantuu kiireen ja henkilökunnan vähyyden vuoksi. Ongelmat tuntuvat kärjistyvän Lapissa. Ainakin Suomen kuvalehden huhtikuun alun numerossa kerrottiin, että potilasvahinkoja on eniten Lapin sairaanhoitopiirissä.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri antaa tukensa niille vasemmistoliiton kansanedustajille, jotka äänestivät orjatyölakia vastaan. Lisäksi vaadimme hallituksen politiikan merkittävää kääntämistä vasemmalle. Tavoitteena on oltava kansalaisten hyvinvointi, ei sotaan valmistautuminen eikä työntekijöiden oikeuksien polkeminen.

SKP:n Lapin piirijärjestö

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot