Home >> Artikkelit >> Sateenkaarikansa giljotiinissa

Sateenkaarikansa giljotiinissa

29.06.2018 - 18:15
(updated: 29.06.2018 - 18:28)
  • Punainen sateenkaari, SKP, Helsinki Pride 2018

Ihminen tarvitsee työtä ja perusturvaa, kotia, koulutusta ja rakkautta. Työ luo hyvinvointia myös sateenkaariperheeseen. Taistelu työstä ja toimeentulosta on tänään niin ankaraa, että moni ei pysty nousemaan puhumaan omien oikeuksiensa puolesta.  

Sipilän hallitus on leikannut kaikkein heikompien perusturvasta. Pörssiyhtiöt ovat tehneet ennätys osingot. Rikkaat ovat rikastuneet ja köyhät köyhtyneet.  Aktiivimallit iskevät myös pride-kansaan. Bisnes on iskenyt tänä vuonna sateenkaaren jokaiseen väriin ja ottanut ne markkinointinsa yhdeksi kärjeksi. Sateenkaarikansan ääni hukkuu pinkkiin rahaan.  
 
Pääministeri Juha Sipilän pudottama leikkauspolitiikan giljotiinin terä katkaisee merkittävästi myös sateenkaarikansan kaulaa mm. työttömyysturvan ja muiden sosiaalietuuksien leikkauksien kautta. Kun erilaisiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien työllisyys on jo ennestään heikompi kuin cis-heteroiden, iskevät aktiivimalli ykkönen ja kakkonen juuri heihin paljon kovemmin kuin muihin. Myös Sote-uudistuksessa on jäänyt hyvin hataralle pohdinnalle se, miten erilaisten vähemmistöjen tarvitsemat erityiset palveluketjut pystytään edelleen toteuttamaan.  
 

Transihmisten oikeuksia poljetaan edelleen koko EU:n alueella. Suomessa pakkosterilisaatio on edelleen ehto sukupuolen korjaamiselle. Suurimmassa osassa Eurooppaa transsukupuolisten oikeudet ovat vasta muotoutumassa. Pakkosterilisaatio on lopetettava. On kohtuutonta joutua todistamaan omaa identiteettiä useille lääkäreille ja psykologeille. Holhoamisen ja kontrollin sijaan sosiaali- ja terveyspalvelujen on tarjottava transihmisten tarvitsemaa kokonaisvaltaista palvelua.                   
 
Työväenliikkeen tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Punainen sateekaari ja SKP vaativat, kaikille niille, jotka eivät itse omalla työllään voi toimeentuloaan rakentaa, 1200 euron perusturvaa. Kolmas sukupuoli on tunnustettava, jotta lääkärien ei tarvitspäättää vastasyntyneen sukupuolta epäselvissä tapauksissa. Sukupuoli on voitava muuttaa ilmoittamalla siitä maistraattiin kuten esim. Argentiinassa, Saksassa ja Tanskassa. Uudistettu translaki on saatava voimaan välittömästi.   

 

Kulkue ja puistojuhla 2018

Pride viikko huipentuu lauantaina 30.6. Helsinki Pride -kulkueeseen. SKP:n sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ryhmä Punainen Sateenkaari marssii punalippuineen toisen DTM-rekan perässä.  Kulkue lähtee Senaatintorilta lauantaina 30.6. kello13.00 ja päättyy Kaivopuistoon jossa Puistojuhla ja mm Punaisen sateenkaaren teltta kello 18 asti.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista