Home >> Artikkelit >> Rafael Correa puhuu Euroopan vasemmiston hallitukselle Brysselissä

Rafael Correa puhuu Euroopan vasemmiston hallitukselle Brysselissä

24.01.2019 - 14:00
(updated: 24.01.2019 - 14:18)
  • Rafale Correa, Tiina Sandberg, JP (Juha-Pekka) Väisänen, Euroopan vasemmisto

Euroopan vasemmiston (EV) 40 jäsentä, vasemmistolaista, punavihreää ja kommunistista puoluetta kokoontuu hallituksen kokoukseen viikonloppuna 26.-27.1. Brysselissä. Kokousta varjostaa Yhdysvaltojen Venezuelaan kohdistama sotilaallisella väliintulolla uhkailun kampanja ja Venezuelan oppositiota edustavan Juan Guaidó:n itsevaltainen presidentiksi asettuminen. Kokouksen kiinnostavuutta lisää Ecuadorin presidentin Rafael Correan puhe EV:n hallitukselle. 

Suomen kommunistisesta puolueesta kokoukseen osallistuvat pääsihteeri Tiina Sandberg ja puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

Euroopan vasemmiston hallituksen kokouksessa käsitellään EU-vaalistrategia ja ohjelma. Lisäksi päätetään mahdollisesta yhteisestä komission puheenjohtajan ehdokkaasta tai ehdokkaista.  Kokous päättää myös jäsenpuolueiden yhteisiksi ehdottamista tapahtumista EV:n 2019 kalenteriin. 

Euroopan vasemmistolla on yhteistyön aloite, Eurooppalainen foorumi, edistyksellisten, feminististen ja vihreiden poliittisten järjestöjen ja puolueiden kanssa. Viikonloppuna tehdään yhteenvetoa viime vuonna järjestetystä foorumista Bilbaossa ja käydään evästyskeskustelu uuden foorumin suunnitteluun.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista