Home >> Artikkelit >> Punainen sateenkaari Brysselin Queer-kokouksessa (3.7.)

Punainen sateenkaari Brysselin Queer-kokouksessa (3.7.)

02.07.2016 - 12:34
(updated: 04.08.2016 - 10:00)
  • kuva Punainen sateenkaari
Janina Paasonen

Janina Paasonen, SKP:n Helsingin piiritoimikunnan jäsen ja Tiedonantajan kolumnisti osallistuu 3.7.  Brysselissä järjestettävään Euroopan vasemmiston sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen Queer-European Left työryhmän kokoukseen.

Paasonen avaa eurooppalaista keskustelua SKP:n sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavan Punaisen sateenkaaren uudella aloitteella itsenäisestä vanhemmuudesta.  Punaisen sateenkaaren aloitteella ja ajankohtaisella toiminnalla tuetaan homoparien ja yksinäisten ihmisten adoptiota, sekä kolmannen sukupuolen virallistamista.

- Näiden HLBTQI-asioiden edistäminen on ensiarvoista koska oikeudenmukainen yhteiskunta on saavutettavissa vain kaikista erottelevista kategorisoinneista ja eriarvoistavasta lokeroinnista vapautumisen kautta, sanoo Paasonen Pride-viikolla Helsingissä

Punainen sateenkaari Helsinki Prideilla

Punaisen sateenkaaren löytää Pride kulkueen valmisteluissa Senaatintorilta Aleksanterin patsaalta.  Tervetuloa kulkueeseen ja puistojuhlaan suuntautumiseen tai poliittiseen sitoutumiseen katsomatta!

Kutsumme kaikki punaisen sateenkaaren väreihin samaistuvat tasa-arvotaistelijat mukaan puolustamaan ihmisten oikeutta olla sellaisia kuin ovat. Me emme usko ahtaisiin sukupuolijaotteluihin, meille vaihtoehtoja on rajattomasti, ei vain kaksi.

Tämän vuoden teemana Punaisella sateenkaarella on äitiyslaki. Vaadimme tasapuolista kohtelua vanhemmille heidän suuntautumisestaan tai ominaisuuksistaan riippumatta. Valtion ja kuntien ei tule päättää vanhemmuudesta, se on perheiden oma asia.

Perheen sisäinen adoptio on tehtävä helpoksi ja vaivattomaksi ja kaikkien perheiden mahdollisuutta olemassaoloon on tuettava ilman ulkopuolelta tulevaa turhaa vanhemmuuden arvottamista. Vanhemmuus ei ole kiinni vanhemman sukupuolesta, suuntautumisesta, tulotasosta tai vammattomuudesta. Vanhemmuus on tahdon ja rakkauden asia.

Punainen sateenkaari

Ajankohtaista