Home >> Artikkelit >> Marx, kulttuuri ja taide – merkitys ja rooli luokkataistelussa

Marx, kulttuuri ja taide – merkitys ja rooli luokkataistelussa

20.06.2018 - 10:45
(updated: 01.07.2018 - 10:25)

READ THIS STORY IN ENGLISH

Vastavirta-festivaaleilla 25.-26. elokuuta Panayotis Neufelt, Raija- Sinikka Rantala, Minna Henriksson, G. M. Tamás ja JP (Juha-Pekka) Väisänen avaavat keskustelua Marxin, kulttuurin ja taiteen tärkeydestä ja roolista luokkataistelussa.

Kulttuuria demokratiaan -  demokratiaa kulttuuriin

Uusliberalismi kanavoi ihmisiä tavoittelemaan tarpeettomia, vaistonvaraisia voittoja ja vaihtamaan tavaroita tuotteisiin joita ei koskaan edes käytetä tilanteessa, jossa maailmassa on ruokapulaa ja laskua maksatetaan heikoilla. Seurauksena ja uuden moralisoivan sosiaalisen median tukemanan tietoisuus omasta sosiaalisesta paikasta hämärtyy, koulutus heikkenee ja kulttuurien välinen kehitys saa uusia esteitä.Tänään kaikkien maiden kansalaiset etsivät epätoivoisesti koulutusta ja kulttuuria. Sen sijaan ihmisille tarjotaan viihdettä, kritisoi Panayotis Neufelt

Panayotis Neufelt on teatteriohjaaja ja tuottaja, kansainvälisen taidetoimikunnan puheenjohtaja ja Cultural Left- verkoston ja Kreikan taidetoimikunnan perustajajäsen.

Vastavirta-festivaali on erilaisten järjestöjen yhteistyön konsepti. Vastavirta-festivaaleja on järjestetty viimeisen kymmenen vuoden ajan noin joka toinen vuosi. Vastavirta-festivaalin mahdollistaa kolmen organisaation; Demokraattisen sivistysliiton (DSL), Euroopan vasemmiston (EV) ja Suomen kommunistisen puolueen (SKP) yhteistyö. SKP ja DSL maksavat tapahtuman rakenteelliset kulut; vuokrat ja tiedottaminen. EV tekee yhteistyötä SKP:n kanssa.

Marx, kulttuuri ja taide – merkitys ja rooli luokkataistelussa keskustelu sunnuntaina 26.8. kello 12-14, juhlasali.

Minna Henriksson, keskustelun puheenjohtaja, kuvataiteilija

G. M. Tamás, marxilainen filosofi (Unkari)

Raija- Sinikka Rantala, kirjailija, teatteriohjaaja

Panayiotis Neufelt, teatteriohjaaja ja tuottaja, kansainvälisen taidetoimikunnan puheenjohtaja ja Cultural Left- verkoston ja Kreikan taidetoimikunnan perustajajäsen.

JP (Juha-Pekka) Väisänen, käsitetaiteilija, Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja

 

Vastavirta-festivaali

25.-26.8.2018 Arbis, Dagmarinkatu 3, Helsinki

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista