Home >> Artikkelit >> Loppu Kuuban kauppasaarrolle – Unblock Cuba

Loppu Kuuban kauppasaarrolle – Unblock Cuba

09.09.2020 - 14:00
(updated: 09.09.2020 - 14:13)
Kuvassa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg (vasemmalla), Kuuban asioidenhoitajan Víctor Manuel Rodríguez Etcheverry (keskellä) ja SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen (oikealla).

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja pääsihteeri Tiina Sandberg tapasivat Kuuban asioidenhoitajan Víctor Manuel Rodríguez Etcheverry:n Helsingissä SKP:n toimistoilla keskiviikkona 9.9. 

Rodríguez Etcheverry toi terveiset Kuuban kommunistiselta puolueelta ja kiitti SKP:n aktiivista osallistumista Kuubaan kohdistuvasta solidaarisuustoiminnasta. Asianhoitaja kertoi Kuuban COVID-19 tilanteesta ja valmisteilla olevasta kuubalaisesta koronarokotteesta. Rodríguez Etcheverry:n mukaan Kuuba jatkaa solidaarista ulkopolitiikkaa ja pyrkii uudella koronarokotteella auttamaan vaikeuksissa olevia maita lähettämällä paikalle lääkintähenkilökuntaa Kuubalaisilla on suunnitelma  oman koronarokoteen valmistuttua rakentaa rokotetta tuottavia tehtaita eri maihin sinne missä apua tarvitaan. 

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja pääsihteeri Tiina Sandberg kertoivat tapaamisessa suomalaisesta ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta ja puolueen lähiaikojen suurimmista haasteista. Väisänen korosti puolueiden kahdenvälisten suhteiden merkitystä ja väitti, että vaikka Suomi ja Kuuba maina ovat kaukaisia toisilleen, ei ihmisten tarpeet sen enempää Kuubassa kuin Suomessa poikkea paljoa toisistaan. 

- Me suomalaiset kommunistit seuraamme suurella kiinnostuksella Kuuban kehitystä  ja valmistautumista seuraavaan puoluekokoukseen 2021. Kuubalaiset toverit ovat aina toivottaneet meidät tervetulleiksi opiskelemaan ja hakemaan inspiraatiota Kuubalaisesta sosialismista mutta aina korostaneet sitä, että se mikä toimii Kuubassa ei ole suoraan toteutettavissa muualla. Voimme inspiroitua karibialaisesta mutta viime kädessä meidän on  rakennettava oma pohjoinen, suomalaisen osallistuvan demokratian ja sosialismin mallimme, kertoo Väisänen. 

Rodríguez Etcheverry, Sandberg ja Väisänen päättivät tiivistää puolueiden välistä yhteistyötä ja ajatustenvaihtoa entisestään. SKP:n edustajat viestittivät Rodríguez Etcheverry :n välityksellä kuubalaisille tovereille jatkaa työtä Kuuba-solidaarisuuden kanssa ja mm. vahvistaa eurooppalaista kampanjaaUnblock Cuba jolla vastustetaan Kuuban kauppasaartoa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista