Home >> Artikkelit >> Keskuskomitea uudistaa Tiedonantajaa

Keskuskomitea uudistaa Tiedonantajaa

16.11.2017 - 09:30
(updated: 16.11.2017 - 09:54)

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean kokous on sunnuntaina 19.11. Turussa. Kokouksessa päätetään Tiedonantajan ja mediatyön uudistamisesta, kuullaan SKP:n keskuskomitean ryhmien puheenvuorot ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta ja vahvistetaan poliittisen toimikunnan kokoonpanoa.

SKP:ssä on toistakymmentä poliittisen työn ryhmää. Ryhmät raportoivat keskuskomitealle ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta; siitä mistä maailmalla ja meillä keskustellaan ja mitä päätöksiä on tehty ja mitä tulossa sekä , miten SKP:n aloitteet ovat osa globaalia luokkataistelua. Lisäksi ryhmät esittävät keskuskomitealle käytännön toimia. Uutena ryhmänä SKP:n ryhmien joukkoon marssii Turun kokouksessa Maahanmuuttoryhmä, jonka turkulainen ryhmänvetäjä Tiago Silva käyttää 19.11. kokouksessa ryhmän ensimmäisen seiskaminuuttisen puheenvuoron.

Digiuutiset kerran päivässä, sanomalehti kerran kuussa ja somella aina siellä missä ihmisetkin

19.11. keskuskomitean kokous päättää miten Tiedonantajaa ja mediatyötä kehitetään. Päätöstä on edeltänyt keskuskomitean kokous 29.10 Helsingissä jossa puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja keskuskomitean jäsen Heikki Ketoharju alustivat mediatyön ja puolueen lehtiprojektin merkityksestä. Helsingin keskuskomiteassa päätettiin järjestää valtakunnallinen kiertue ennen Turun kokousta tarkoituksena keskustella piireissä lehden ja median merkityksestä taistelussa kapitalismia ja kansan kyykyttämistä vastaan. Lapin piirisihteeri ja keskuskomitean jäsen Tapio Siirilä summaa yhteen keskustelukiertueen johtopäätöksiä sunnuntaina Turussa.

Uudenmaan piirisihteeri ja keskuskomitean jäsen Tiina Sandberg alustaa päätöskeskustelua lehden ja mediatyön kehittämisestä otsikolla “Digiuutiset kerran päivässä, sanomalehti kerran kuussa ja somella aina siellä missä ihmisetkin". Uudenmaan piirin puheenjohtaja ja keskuskomitean jäsen Arto Viitaniemi vauhdittaa keskuskomitean keskustelua lehden uudistamisesta otsikolla "Näin se tehdään - toimitus, ajoitus, rahoitus ja tuotto".

Lisäksi pääsihteeri Petra Packalén tuo keskuskomitean Turun kokouksen käsittelyyn luonnoksen keskuskomitean toiminta- ja taloussuunnitelma ensi vuodelle.

 

SKP:n keskuskomitean kokous Turussa T-talolla

Sunnuntaina 19.11.2017 kello 11.30-16.30

T-talo Vanha Hämeentie 29

Kokoustila on esteetön.

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista