Home >> Artikkelit >> Jorma Talikan vappupuhe - Koronavappu

Jorma Talikan vappupuhe - Koronavappu

30.04.2020 - 18:00
(updated: 30.04.2020 - 18:15)
  • SKP:n Jorma Talikka

Vappu on työväenjuhla, korona ja kokoontumiskielloista huolimatta tätä juhlaa vietetään sydämmissä. Towerihaudoilla käydään turvaväleillä ja punalippua liehuttaen tällä kertaa kasvotkin saa peittää, korona on jälleen kertonut yhteiskunnassa vallitsevan luokkajaon, yrityksiä tuetaan verovaroin, heikompien annetaan häikäilemättä kuolla, surullinen on porvarin arvomaailma pandemiankin aikana, me hengestä puhutaan, mutta työväeluokka tekee ja herrat sen kuin porskuttaa. 

Mutta vappu se on tämäkin ja itse viihdyn monen muun Towerin tavoin vappumarssilla, jonka voisi myöhemmin syksyllä jos luonnon voimat suo siihen mahdollisuuden jonain viikonloppuna järjestää ns. "varjovappuna". 

Korona voisi olla mahdollisuus ottaa valtaa työväestölle ja kansallistaa kaikki valtion syliin kaatuneet yritykset, miksi tätä mahdollisuutta ei käytetä? Ja pelkään ettei sitä käytetä, vaikka aika olisi siihen otollinen, miksi valtion yhteisillä verovaroilla pitää pystyssä yrityksiä järjestelmässä joka on kova markkinatalous? Kun nämä yritykset kansallistetaan voidaan taata edes työläisten oikeudet, olkoon jälleen valtiovallan velvollisuus pitää huolta työläisistä ja heikommista. 

Myös yksi tärkeä säästökohde on meillä työläisilläkin jota tuemme hävittäjä kaupat ja muut asehankinnat on peruttava! 

Hyvää ja oikein työväenhenkistä vappua kaikille, pysytään terveenä meitäkin tarvitaan yhteiskunnan rakentamiseen käypää palkkaa vastaan, mm: nyt eturintamassa taistelevat koronaa vastaan työläiset, erilaisissa tehtävissä terveytensä ja henkensä vaarantaen. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista