Home >> Artikkelit >> ¡Hasta la victoria! ¡Siempre!

¡Hasta la victoria! ¡Siempre!

26.11.2016 - 11:45
(updated: 26.11.2016 - 12:30)

 

Kuuban vallankumouksen isä Fidel Alejandro Castro Ruz kuoli perjantaina 25.11. Kuubassa 90 vuotiaana.

Fidel Castron henkilöön latautuu paljon.  Fidelissä konkretisoitui Kuuban kansaa alistaneen Fulgencio Batistan syrjäyttäminen ja uuden kansanvaltaisen kehityksen kauden synty. Fidel on synonyymi kansainväliselle luokkataistelulle imperialismia ja sotaa vastaan. Kuuban vallankumous kasvatti lukutaidottomasta kansasta yhden Latinalaisen Amerikan sivistyksen ja kulttuurin kärkimaista. Terveys ja koulutus ovat Kuuban vallankumouksen uusia lapsia.

- Otan osaa Fidelin läheisten ja Kuuban suruun. Kansainvälinen vasemmistolainen, edistyksellinen demokraattinen ja kommunistinen liike on menettänyt suuren työväenluokan taistelijan, esikuvan ja rakkaan toverin sanoo Pariiisista Euroopan vasemmiston puheenjohtajien neuvoston kokouksesta SKP:n puheenjohtaja JP ( Juha-Pekka) Väisänen.

- Fidelin tyttäret jatkavat vallankumousta jossa on tänään sateenkaaren värit .En koskaan tavannut itse Fideliä mutta minulla on ollut mahdollisuus keskustella lähipiirin mm. Mariela Castron ( Raul Castron tytär) kanssa, mistä johtuen tiedän, että Kuuban vallankumous elää uutta kansanvaltaisempaa vaihetta. Kuubassa käydään laajaa keskustelua sosialismin ohjelman päivittämisestä ja erityisesti seuraan mielenkiinnolla feministisen tasa-arvopolitiikan kehitystä, kertoo Väisänen

Kuuban  tuki vasemmistoliikkeille muualla Latinalaisessa Amerikassa sekä Afrikassa on ollut keskeistä ulkopolitiikkaa. Itsekin talousvaikeuksissa kamppaileva Kuuba ei ole koskaan unohtanut kansainvälistä solidaarisuutta. Siinä missä supervallat lennättävät maailman kriiseihin sotilasjoukkoja on Kuuba systemaattisesti lähettänyt kriiseihin lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

- Kuuban tuki kehitysmaille ja maailman vasemmistoliikkeille on aina ollut merkittävää. Olemme aina saaneet kuulla Fidelin ja Kuuban vallankumouksen viisauden; innostukaa meidän vallankumouksesta, opiskelkaa miten vallankumous Kuubassa etenee ja soveltakaa sitä sitten paikallisiin oloihin, ketoo Väisänen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista