Home >> Artikkelit >> Euroopan vasemmiston superviikonloppu

Euroopan vasemmiston superviikonloppu

26.09.2018 - 16:30
(updated: 26.09.2018 - 17:01)
  • EU-vaaliohjelma, Euroopan vasemmisto, EV, Tiina Sandberg, JP (Juha-Pekka) Väisänen, Euroopan vasemmiston vuosikokous 2018,
Suomen kommunistisen puolueen EU-vaalien tunnukset on kaivettu esille kellarista. Kuvassa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg ja puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. Kuva Jukka Ahokas.

Euroopan vasemmiston vuosikokous, hallituksen ja puheenjohtajien neuvoston kokoukset 28.-30.9. päättävät EU-vaaliohjelmasta, sääntömuutoksista, tulevan vuoden talous ja toimintasuunnitlmasta sekä laajentumisesta.  

- Nostan omassa arviossani esille vasemmistolaisen politiikantekemisen raameja ja Sipilän hallituksen leikkauspolitiikkaa työväenluokan näkökulmasta. Suomen poliittisen eliitin hävittäjähankinnat ja kahdenvälisten sotilaallisten sopimusten tekemisestä kerron eräänlaisena uuden puolustuspoliittisen kulttuurin avauksena, jolla pyritään ohittamaan Suomessa vaikeaksi koettu ja kansan vastustama Nato-jäsenyyskeskustelu, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

Väisänen kertoo sääntömuutosten liittyvän lähinnä eräiden puolueiden nimenvaihdoksiin ja jäsenyyksien päivittämisiin kuten Ranskan vasemmiston päätökseen erota Euroopan vasemmistosta ja brittiläisen Left Unity:n liittymisestä täysjäseneksi. Viikonlopun aikana käsitellään myös tulevan vuoden talous ja toimintasuunnitelmaa.

Yhteistyöaloitteina AY ja media

SKP esittää Euroopan vasemmiston toiminta-ja taloussuunnitelmaan vuodelle 2019 kahta laajempaa yhteistyötapahtumaa.

- Meidän suunnitelmissa on järjestää ensi vuoden loppupuolella kansainvälinen ay-asioihin ja työn jakamiseen liittyvä tilaisuus Suomessa. Ay-tapahtumalla haetaan yhteistyötä SKP:n ja EV:n ay-verkostojen ja ruohonjuuritason toimijoiden sekä ay-liikkeen kiinnostavien järjestöjen välillä.  Vuonna 2019 on myös suunniteltu edelleen osallistumista eurooppalaisten lehtijuhlien järjestämiseen, mikä meillä SKP:ssä ja Suomessa konkretisoituu Tiedonantja-festivaaliksi 25.10.2019 Jyväskylässä, valottaa Väisänen.

SKP:n pääsihteerin Tiina Sandbergin mukaan käsittelyssä oleva EU-vaaliohjelma on reilusti kapitalismin ja imperialismin vastainen. 

- Nyt käsittelyssä oleva Euroopan vasemmiston EU-vaaliohjelma on reilusti imperialismin ja kapitalismin vastainen. Siinä on paljon konkreettisia vaatimuksia ja se on vieläpä lyhyt ja ytimekäskin. Tätä on ollut ilo olla muotoilemassa ja siitä saa inspiraatiota myös SKP:n omaan EU-vaalityöhön jo nyt, kertoo SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg, joka on ollut SKP:n edustajana EV:n vaaliohjelmaryhmässä. 

Euroopan vasemmiston superviikonlopun kokoukset 28.-30.9.  järjestetään Euroopan ammattiyhdistysliikkeen keskusjärjestö ETUC:in tiloissa Brysselissä, Belgiassa. SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg ja puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuvat Euroopan vasemmiston superviikonlopun kokouksiin.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista