Home >> Artikkelit >> Euroopan vasemmisto kokoontuu puoluekokoukseen Malagaan

Euroopan vasemmisto kokoontuu puoluekokoukseen Malagaan

10.12.2019 - 15:30
  • Euroopan vasemmisto kokoontuu Malagaan puoluekokoukseen.

Kirvelevän EU-vaalituloksen jäljiltä riittää itsekritiikkiä, mutta myös aloitteita eteenpäin suuntaamisesta. Euroopan vasemmisto kokoontuu puoluekokoukseen linjaamaan toimintaansa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

Tärkeimmäksi haasteeksi eurooppalaisen vasemmiston voimistamisessa asettuu yhtenäisyyden luominen ja rintaman rakentaminen. Eurooppalaisen foorumin aloitteen laajentaminen ja kehittäminen on tässä keskeisessä roolissa.

Poliittisessa keskustelussa kapitalismin kritiikki nousee selkeästi esiin. Euroopan vasemmisto näkee  ristiriidan, joka vallitsee kapitalismin voitontavoittelun ja luonnon kestokyvyn välillä. Samaan aikaan puolustetaan vahvasti työntekijöiden oikeuksia, jotka nekin ovat hyökkäysten kohteena kaikkialla Euroopassa.

Kokouksessa uudistetaan johtoa, sillä Gregor Gysi on ilmoittanut, ettei jatka puolueen johdossa. Tämä on nostanut keskusteluun kysymykseksi puheenjohtajien määrän ja sen, miten heidän tulisi edustaa Euroopan vasemmiston eri puolueita, alueita ja poliittisia linjoja.

- SKP:lle kysymys puheenjohtajasta ei ole keskeinen. Olemme onnistuneet luomaan hyvät suhteet puolueen toimijoihin ja osallistumaan aktiivisesti esimerkiksi työryhmien työskentelyyn meille tärkeissä asioissa. Olemme varmoja, että hyvä ratkaisu kyllä löytyy kokouksessa, summaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg, joka luotsaa Malagan kokoukseen lähtevää 11-hengen delegaatiota.

Kokoukseen osallistuvat Sandbergin lisäksi Jukka Ahokas, Virpi Ahokas, Heikki Ekman, Jari Karttunen, Hannele Kivistö, Tuovi Lievemaa, Jiri Mäntysalo, Petra Packalén, Liisa Taskinen ja JP Väisänen. Kokoukseen osallistujat esittelevät mielellään kokouksen kulkua ja päätöksiä piirijärjestöissä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista