Home >> Artikkelit >> Euroopan vasemmisto Egyptin hampaissa – kokous kielletty Kairossa

Euroopan vasemmisto Egyptin hampaissa – kokous kielletty Kairossa

07.12.2017 - 10:45
(updated: 07.12.2017 - 12:33)

Egyptin valtion turvallisuusviranomaiset ovat kieltäneet Euroopan vasemmiston (EV) Välimeren alueen ja Lähi-idän vasemmistopuolueiden foorumia suunnittelevan kokouksen. EV:lla on suunnitelma järjestää alueen vasemmistovoimien yhteinen poliittinen tapahtuma ja keskustelufoorumi 2018.

Vasemmistofoorumin tavoitteena on kerätä yhteen Euroopan, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan vasemmistopuolueiden edustajat tietojenvaihdon ja poliittisen yhteistyön hengessä. Nyt kielletyn suunnittelukokouksen agendalla oli käydä läpi aiemmin vuonna 2017 pidetyn kolmannen välimerenkongressin päätöksiä ja vaikutuksia, saada selvitys alueen poliittisesta tilanteesta ja kehityksestä, sekä käsitellä Lähi-idän, sekä Euroopan kohtaamaa terrorismia.

Ensi vuonna järjestettäväksi suunniteltuun vasemmistofoorumiin on arvioitu osallistujia kymmenistä maista ja sitä on jo suunniteltu kuukausia. Suomesta tapahtumaan oli määrä ottaa osaa Suomen kommunistisen puolueen (SKP) ja Vasemmistoliiton edustajat.

- Egyptin valtion tuvallisuusviranomaiset, yhtäkkiä 5.12. ilman ennakkovaroitusta tai perusteluja, kielsivät kokouksen järjestämisen. Kuukausien valmistelu saattaa nyt mennä hukkaan ja mahdollisuus odotettuun tapaamiseen on ehkä menetetty, sanoo Euroopan vasemmiston Lähi-Idän työryhmän jäsen, SKP:n Joensuun piirin piirisihteeri Jari Karttunen.

- Egyptin hallitusta ei pidä kannustaa syventämään vajoamista kohti tyranniaa. Vetoan sata vuotta täyttäneen Suomen ulkopoliittisiin päättäjiin, että nämä ottavat tämänkaltaiset loukkaukset ihmisten ja järjestöjen oikeuteen kokoontua ja järjestää poliittista toimintaa huomioon suunnitellessaan yhteistyötä Egyptin ihmisoikeuksia polkevan hallinnon kanssa, vaatii SKP:n Karttunen.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista