Home >> Artikkelit >> Euroopan suuntaa muutettava radikaalisti

Euroopan suuntaa muutettava radikaalisti

29.09.2017 - 17:30
(updated: 29.09.2017 - 17:54)
Susanna Rissanen ja JP (Juha-Pekka) Väisänen ovat Euroopan vasemmiston (EV) hallituksen jäseniä.

Euroopan vasemmiston (EV) hallitus kokoontuu lauantaina 30. syyskuuta Berliinissä. Kokouksen esityslista kertoo eurooppalaisista vaalikampailuista ja tarpeesta koota radikaalia vasemmistolaista yhteisrintamaa. Saksassa, Itävallassa, Tsekissä, Ranskassa ja Portugalissa on ollut vaalit. Kokouksessa tehdään vaalianalyysiä.  

Kutsu kapitalisminvastaiseen toimintaan 

Euroopan vasemmistolla (EV) on ollut viime edustajakokouksesta (Berliini 2016) lähtien suunnitelma nousta Euroopan merkittävimmäksi poliittiseksi puhujalavaksi. Ranskan kommunistien ja EV:n Marseilles-foorumin työryhmän johdolla hiotaan edelleen kyseisen laajan vasemmiston, vihreän liikkeen ja koko kansalaisyhteiskunnan puhujalavan eli Marseilles-foorumin muotoa ja sisältöä. Berliinin kokouksessa julkistettaneen kansainvälisten Marseilles-foorumin aloitteen allekirjoittajalista ja päätetään tarvittavista konkretioista. Marseille-foorumi on 8.-11.marraskuuta Ranskan Marseillesissa.  

- Kyllähän tämä 40 puolueen yhteistyö välillä kieltämättä hitaalta tuntuu. Olisi luullut, että Trump ja meidän omat eurooppalaiset populistit ja fasistit olisivat lyöneet työllemme enemmän löylyä. Marseille-foorumia on suunniteltu jo kohta vuosi eikä valmista olla vielä saatu. SKP oli valmiina jo aika päivät sitten ajamaan aktivistien vallankumousbussilla halki Euroopan Suunniteltiin halpa joukko-osallistumisen muoto, ettei tapahtumasta tulisi vain ylätason debattia. Katsotaan nyt mitä Berliinin kokous tuo uutta näihin askelkuvioihin. Faktaa on kuitenkin se, että tarvitsemme internationaalia työvälinettä. Kommunistisesta näkökulmasta taistelumme Euroopassa ei ole koskaan vain pelkkää kansallista erillistä taistelua kapitalismia ja suupääomaa vastaan vain täällä meillä Suomessa.  Haluamme irti kapitalistisista rakenteista niin Suomessa kuin Euroopassa ja siksi meidän on kiireesti rakennettava sellaisia radikaaleja puhuja- ja toimintalavoja – kutsutaan sitä tänä vuonna Euroopassa, vaikka sitten Marseilles-foorumiksi. Meillä 7.10 sellainen tehdään Tampereelle ja sitä kutsutaan Tiedonantaja-festivaaliksi. Me tarvitsemme näitä ihmisiä, joukkoliikkeitä ja taisteluja yhdistäviä instrumentteja, foorumeita ja festivaaleja, joissa voidaan vahvistaa kapitalismin vastaista kansalaistoimintaa ja tarttua kädestä niitä eurooppalaisia ja kansainvälisiä radikaaleja, jotka yhdessä toimien muuttavat nykyisen politiikan suuntaa radikaalisti vasemmalle kohti sosialismia ja kommunismia, sanoo Berliinistä tavoitettu SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen 

EV:n ryhmät ja verkostot raportoivat kokouksessa hallitukselle. Kokouksessa käsitellään myös EV:n toiminta- ja taloussuunnitelmaan liittyviä kriteereitä, ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ja kuullaan talousasioista vastaavan Brigitte Berthouzoz:in raportti 

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja varapuheenjohtaja Susanna Rissanen osallistuvat Euroopan vasemmiston hallituksen kokoukseen Berliinissä. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista