Home >> Artikkelit >> Ei Nato-tukikohtia Lappiin!

Ei Nato-tukikohtia Lappiin!

16.08.2022 - 16:30
  • Mielenosoitus Rovaniemella Natoa vastaan.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri pitää Suomen liittymistä Natoon vakavana virheenä, joka heikentää Suomen turvallisuutta. Kun liittyminen on kuitenkin ilmeisesti toteutumassa, jäsenyydestä aiheutuvat haitalliset seuraukset on saatava mahdollisimman vähäisiksi.

Kesäkuussa hyväksytyn Naton uusitun strategian mukaan Nato tehostaa Venäjän vastaisia toimenpiteitä. Natoon liittyvä Suomi on Venäjän naapurina Natolle ja sen toimintaa ohjaavalle USA:lle tärkeä uusi kohde. On todennäköistä, että Nato ja USA tulevat esittämään sotilastukikohtien perustamisesta Suomen alueelle.

Lapin alueelta on lyhyt matka Venäjän puolelle sotilaallisesti tärkeälle Murmanskin alueelle ja Alakurtin varuskuntaan. Siksi Lappi tulisi olemaan yksi todennäköisistä Naton (eli USA:n) sotilastukikohtien sijoituskohteista.

Tukikohdat lisäävät jännitystä ja epäluuloa ja lisäävät myös todennäköisyyttä sodan jalkoihin joutumisesta, jos sota joskus syttyisi. Siksi vaadimme, että Suomen hallitus ja eduskunta päättävät Nato-jäsenyyden ehdoista niin, että Lappiin eikä muuallekaan Suomeen ei tule Naton tukikohtia. Myös Rovajärven ampuma-alue on pidettävä vain suomalaisten käytössä.
 

Suomen kommunistinen puolue

Lapin piirijärjestö

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot