Home >> Kommarilive alkaa - kurkista kommunistien kahvipöytään!

Kommarilive alkaa - kurkista kommunistien kahvipöytään!

23.04.2021 - 17:00
(updated: 26.04.2021 - 12:42)
  • Teksti Kommarilive ja kuva haamusta punainen tähti rinnassaan.

Kommarilive aloittaa lähetyksen 26.4. kello 9.00. Suomen kommunistisen puolueen kahvipöydästä lähetetään suoraa live-kuvaa viikko ennen vappua ja viikko sen jälkeen. Viimeiset sumpit juodaan 7.5. iltapäivällä.

Kommunisteista ja kommunismista käydään tällä hetkellä runsaasti keskustelua, mutta monille on epäselvää keitä nämä kommunistit ovat ja mistä he keskustelevat. Suomalainen näkökulma kommunisteihin on jumiutunut Neuvostoliiton, taistolaisten ja Stasin ympärille, vaikka kommunistit ovat jatkaneet elämistään myös 70-luvun jälkeen. 2020-luvulla moni asia on toisin.

Kommunistien kahvipöytään tulevat istumaan säännöllisen epäsäännöllisesti SKP:n toimistolla työskentelevät henkilöt. Heistä kukaan ei ole ollut taistolainen ja monilla muistot Neuvostoliitostakin ovat hataria. Löytyypä joukosta ilmielävä zoomerikin.

Kommarilive ottaa reilusti mallia Norppalivestä. Pullervolla on kivensä, meillä kiven virkaa ajaa toimiston kahvipöytä. Tämän kahvipöydän äärellä käydään usein hyvin laajaa yhteiskunnallista ja maailmoja syleilevää keskustelua, jonka haluamme jakaa näiden viikkojen ajan katsojien kanssa.

Kahvipöydän keskusteluja ei suunnitella etukäteen, vaan ne toteutuvat omalla painollaan. Parhaat mahdollisuudet bongata kommunisti tai useampikin kahvipöydästä on yhdeksästä kymmeneen aamukahvin merkeissä, puolen päivän jälkeen ruokailutauolla, sekä iltapäivällä kahdesta eteenpäin jälleen kahvin merkeissä. Emme takaa havaintoja toimiston kaikista kommunisteista päivittäin kaikkina näinä aikoina, mutta kärsivällinen tarkkailija palkitaan.

Kommarilivessä voit bongata ainakin seuraavat toverit:

JP Väisänen, SKP:n puheenjohtaja, jolle käsitteillä taiteilu on ominaista.

Tiina Sandberg, Suomen kuvalehden ”todelliseksi kommunistiksi” nimeämä SKP:n pääsihteeri.

Talvikki Koivu, teologian tohtori ja toimiston yleisihminen.

Petra Packalén, Tiedonantajan ensimmäinen päätoimittaja, jolla xx-kromosomit.

Jiri Mäntysalo, Kommunistinuorten puheenjohtaja. Omaa toimiston punaisimman kuontalon.

Jari Karttunen, parta kuin Marxilla ja ajatukset kuin Leninillä. DSL:n pääsihteeri.

Jukka Ahokas, toimiston komein parta. SKP:n Uudenmaan piirin piirisihteeri ja tolstoilainen skinhead..

Marko Korvela, Ryysygootti ja Ulrike Meinhofin salarakas.

Virittäydy kanavalle maanantaina osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UC4mV4j8Di71ChZavguHMaKQ ja laita Suomen kommunistisen puolueen tube-kanava seurantaan, niin löydät päivittäin kahvipöytään ja voit katsoa aikaisempia lähetyksiä kun sinulle sopii.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista