Home >> Artikkelit >> Suomi irti sodista, sotaharjoituksista ja Natosta

Keywords:

Suomi irti sodista, sotaharjoituksista ja Natosta

24.10.2016 - 10:15
(updated: 24.10.2016 - 13:37)
  • SKP:n puheenjohtaja JP ( Juha-Pekka) Väisänen

YK:n peruskirja astui voimaan 24.10.1945. Tätä päivää on vietetty kansainvälisenä YK:n päivänä vuodesta 1948 lähtien. Suomessa YK:n päivä on vakiintunut liputuspäivä ja suomalainen rauhanliike puhuu yhden päivän sijaan rauhanviikosta asevarustelun lopettaminen kärkenä.

YK:n keskeisenä päämääränä on edistää kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta sekä terveyttä, taloudellista yhteistyötä, kansakuntien välisiä ystävällisiä suhteita ja kulttuurienvälistä ymmärtämystä. Sen tavoitteena on myös toimia foorumina, jossa kaikkien maailman maiden edustajat voivat kohdata ja vaikuttaa

- On hyvä, että puolueessa parhaillaan käynnissä olevan ohjelmakeskustelun kautta tulee selkeäksi miten keskeisessä asemassa juuri rauhan kysymykset ovat SKP:n politiikassa. 2000-luvun sosialismin rakentamisessa osallistuvalla demokratialla ja sellaisella rauhan politiikalla, jossa Suomi pidetään irti sodista, sotaharjoituksista ja Natosta on keskeinen merkitys, sanoo juuri Kuopiosta SKP:n puolueohjelman päivittämisen seminaarista palannut puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.

Tänään YK:n rauhanviikon maanantaina marssitaan eri puolilla Suomea rauhan puolesta.

Helsinki

Save Syria,  rauhanmarssi ja solidaarisuuskonsertti. Rauhankulkue kokoontuu klo 16.45 Rautatientorilla jos se kulkee Senaatintorille, Kello 20 alkaa solidaarisuuskonsertti Circuksessa.

Tampere

Rauha Syyriaan – hiljainen kynttiläkulkue rauhan puolesta kokoontuu Keskustorilla Vanhan kirkon vieressä kello 18.30

Turku

Kulkue ihmisoikeuksien puolesta kokoontuu klo 17 Tuomiokirkon puistossa josta se lähtee kello 17.15 kohti Nuorten taide- ja toimintataloa Vimmaa. Siellä kello 18 alkaen keskustelutilaisuus otsikolla ”Ihmisoikeudet nyt”

Oulu

Mielenosoitus rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta kokoontuu kello 17 Rotuaarin pallolla, jossa puheenvuoroja. Kulkue lähtee Oulun kaupungin kirjastolle, jonka Pakkala- salissa on kello 18 alkaen YK-päivän juhla

Kemi

Rauhankulkue lähtee kello 17 Täiköntorilta. Sen jälkeen Kemin kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa yleisötilaisuus aiheesta ”Sodat, asevarustelu ja ilmastonmuutos” alustaa dosentti Heikki Tervahattu.

Imatra

Rauhanilta alkaa soihtukulkueella, joka lähtee kello 18.00 kerhokeskus Koskikselta. Sen jälkeen puheita ja muuta ohjelmaa klo 19 alkaen Olavin salilla.

Pori

YK-viikolla Porissa ”Rock, Rauha ja Rakkaus - festivaali

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista