Home >> Artikkelit >> Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen Vastavirta-festivaalilla

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen Vastavirta-festivaalilla

14.07.2018 - 10:00
(updated: 19.07.2018 - 11:51)
  • PAU, Heidi Nieminen, Vasemmistoliitto, Anna Kontula, SKP, Arjo Suonperä, Vastavoima, Jonas Mithiku, Topi Saksala, Vastavirta-festivaali

Vastavirta-festivaalista tulee yksi syksyn kiinnostavimmista ammattiyhdistysasioiden foorumeista. Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula, Posti ja logistiikka-alan unioni  PAU:n  puheenjohtaja  Heidi Niminen, Vastavoima-aktivistit  Jonas  Mithiku,  ay-aktivisti  Topi Saksala  sekä Suomen kommunistisen puolueen ay-ryhmän jäsen  Arjo  Suonperä  avaavat näköaloja ay-keskustelussa Vastavirta-festivaalilla.     

- Ammattiyhdistysliike on vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja, jos palkansaajat niin haluavat. Vahvuus syntyy järjestäytymisestä ja solidaarisuudesta – näitä molempia nykyinen maan hallitus pyrkii tällä hetkellä kaikin keinoin heikentämään, sanoo Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen

   
     

AY-keskustelun puheenjohtaja ja fasilitaattori Topi Saksala suunnittelee keskustelun punaiseksi langaksi työväenliikkeen perushaastetta; miten johtaa yhteiskunnallista kehitystä. Viimeaikaiset muutokset työelämässä ja turvaverkoissa ovat heikentäneet työläisten ja perinteisten palkansaajien asemaa.     

- Sipilän hallituksen ajan luulisi olevan ohi seuraavien vaalien jälkeen ja olisi syytä varautua keinoihin hyvinvointi yhteiskunnan palauttamiseksi, sanoo Topi Saksala.     

Sipilän hallituksen työllisyyspolitiikka on perustunut työurien pidentämiseen. Aktiivimallit 1 ja 2 ovat kurjistaneet kaikkein heikoimmissa asemassa olevia. AY-keskustelussa Vastavirta-festivaalilla pureudutaan myös kysymykseen työajasta ja työn jakamisesta. Rakennustyöväen liiton ja SAK:n lakimiehenä toimineen  Arjo  Suonperä tarkastelee omassa alustuksessaan työajan lyhentämistä terveys-työllisyys- ja palkkapoliittisena tekijänä.     

- Työajan pidentyminen tai pitkänä säilyminen perustuu pitkälti työntekijöiden taloudelliseen turvattomuuteen ja velkaantumiseen sekä työpaikan säilyttämisen tai saamisen pelkoon. Mitä pidempi työaika, sitä suurempi on työn arvon riisto työnantajalle. Pitkä työaika on merkittävä terveyttä vaarantava tekijä, niin ikään merkittävä työttömyyttä lisäävä syy ja tekijä, joka heikentää palkankorotuksien saamista ja joukkotoimintaa työnantajaa vastaan sekä laajentaa työntekijäpuolen työrauhavelvollisuutta, sanoo varatuomari ja ay-asiantuntija  Arjo  Suonperä     

Vastavirta-festivaali Helsingissä 25.-26.8.     

Vastavirta-festivaali on erilaisten järjestöjen yhteistyön konsepti. Vastavirta-festivaaleja on järjestetty viimeisen kymmenen vuoden ajan noin joka toinen vuosi. Vastavirta-festivaalin mahdollistaa kolmen organisaation; Demokraattisen sivistysliiton (DSL), Euroopan vasemmiston (EV) ja Suomen kommunistisen puolueen (SKP) yhteistyö. SKP ja DSL maksavat tapahtuman rakenteelliset kulut; vuokrat ja tiedottaminen. EV tekee yhteistyötä SKP:n kanssa.     

    

Työväenliikkeestä yhteiskunnan veturi– ay-keskustelu

lauantaina 25.8. Vastavirta-festivaalilla,  

Arbis, Auditorio kello 14-16.Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.     

Panelistit     

Heidi Nieminen, Posti ja logistiikka-alan unioni  PAU:n  puheenjohtaja       

Anna Kontula, Vasemmistoliiton kansanedustaja     

Arjo  Suonperä,  varatuomari, ay-asiantuntija ja Suomen kommunistisen puolueen ay-ryhmän jäsen     

Jonas  Mithiku, Vastavoima-aktivisti     

Puheenjohtaja     

Topi Saksala, ay-aktivisti     

    

Vastavoima     

     
Työväenliikkeestä yhteiskunnan veturi– ay-keskustelun Vastavirta-festivaalille järjestää luottamushenkilöiden ja työläisaktivistien aloitteesta perustettu Vastavoima järjestö. Vastavoima puolustaa työntekijöiden oikeuksia. Vastavoima ajaa aktiivisesti myös järjestäytyneen työväenliikkeen ulkopuolelle jääneiden asiaa ja nostaa esiin työnantajien laittomia ja moraalittomia menettelyjä.       

          

Vastavoiman kotisivut     

     

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista