Home >> Artikkelit >> Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia -asiakirja julkaistu

Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia -asiakirja julkaistu

30.06.2022 - 09:30
  • SKP rauhanasiakirja 2022

Suomen kommunistisen puolueen edustajakokousasiakirja Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia on julkaistu nettisivuillamme. Asiakirja linjaa puolueen rauhanpolitiikkaa juuri alkaneella kolmen vuoden edustajakokouskaudella.

– Kun turvallisuutta haetaan aseistusta lisäämällä ja liittoutumalla sotilaallisesti, on seurauksena turvallisuutta heikentävä kierre. Lisääntyvä asevarustelu ja sotilaallinen liittoutuminen lisää uhkakuvia ja turvattomuuden tunnetta rajan toisella puolella. Siellä lisätään sotilaallista toimintakykyä ja siihen vastataan taas rajan tällä puolella. Lopulta tämä voi johtaa sodalla, jopa ydinaseilla uhkaamiseen. Kun epäluottamuksen, varustelun ja vastakkainasettelun kierre jatkuu, se voi johtaa aseelliseen yhteenottoon, asiakirjassa todetaan.

SKP jatkaa sodan ja militarisminvastaisen työväenliikkeen perinteitä. Samalla olemme mukana mahdollisimman laajan yhteisrintaman muodostamisessa sotaa, Natoa ja asevarustelua vastaan. Sotahysterian ja sotaan valmistautumisen, pelon ja vihan lietsomiselle tarvitaan rauhanoppositio. Tässä rauhanjärjestöillä ja rauhantyön laajentamisella ay-liikkeessä on keskeinen merkitys. 

Lue koko laaja asiakirja täältä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista