Home >> Artikkelit >> Kuntavaalit vauhtiin Tampereella keskuskomiteassa

Kuntavaalit vauhtiin Tampereella keskuskomiteassa

17.11.2016 - 13:30
(updated: 17.11.2016 - 14:07)

SKP:n keskuskomitean kokouksessa paikallispolitiikka, kuntavaalivalmistelut ja kansainvälisen poliittisen tilanteen analyysi kohtaavat. Luokkataistelu on luonteeltaan aina kansainvälistä ja kuntavaalivalmistelut haastavat nyt konkreettiseen toimintaan.

Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen, SKP:n Jari Heinonen alustaa kunnista SOTE-uudistuksen pyörteissä. Pääsihteeri Petra Packalén esittelee vaalityöryhmän esityksen kuntavaalien suunnitelmasta ja ohjelmasta. Kokoukselle esitetään molempien saattamista piirien käsittelyyn.

Sotaa ja imperialismia vastaan

Keskuskomitea on kutsunut kokoukseen Helsingin Yliopiston Lähi-idän kehitykseen ja politiikkaan erikoistuneen tutkijan dosentti Pertti Multasen alustamaan Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta.  Kokouksessa päätetään Syyrian sotaa käsittelevästä kannanotosta.

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kertoo, miten maailman kommunististen ja työväenpuolueiden 19. kokous Vietnamissa ja Hanoin julkilauma vaikuttavat SKP:n vuoden 2017 toimintasuunnitelman suunnitteluun.

Puolueen varapuheenjohtaja Susanna Rissasen puheenvuorossa käsitellään Euroopan vasemmiston (EL) ja SKP:n valmistautumista EL:n edustajakokoukseen. Kokouksessa päätetään SKP:n edustajista EL:n hallituksessa.

Pääsihteeri Petra Packalén valottaa Kreikan vasemmiston taistelua kansainvälistä suurpääomaa ja sen instituutioita vastaan raportissaan Syrizan 2. edustajakokouksesta.

SKP yhteistyössä muiden muutosta haluavien kanssa

Demokraattisen sivistysliiton (DSL) pääsihteeri ja opintojohtaja Jari-Pekka Tamminen kertoo  kokouksessa SKP:n ja DSL:n yhteistyöstä ja Marx-opistosta, joka jatkaa kommunisteja kouluttavaa kesä- ja talviyliopistojen perinnettä uudistuneella nimellä.

SKP:n keskuskomitean kokous päättää myös järjestökyselyn tekemisen aloittamisesta ja vuoden 2017 Tiedonantaja-festivaalin ajasta ja kaupungista. Lisäksi kokouksessa kuullaan selvitys SKP:n tekemistä yhteistyöaloitteista Vasemmistoliitolle (VAS), Kommunistiselle työväenpuolueelle (KTP), Kommunistien liitolle ja Suomen työväenpuolueelle (STP).

SKP:n uudet ryhmät

SKP:n keskuskomitea on järjestänyt toimintaa ja työtä seuraaviin ryhmiin; AY-ryhmä, nuorten ja opiskelijoiden ryhmä, puolueohjelman päivitysryhmä, rauhanryhmä, vammaisasioiden Vapauden vaunut- ryhmä, kulttuuriryhmä, eläkeryhmä, SKP:n 100-vuotisryhmä, kasvatus- ja koulutuspoliittinen ryhmä, kv-ryhmä, kuntaryhmä, SOTE-ryhmä, Tiedonantaja-ryhmä, ympäristöryhmä, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöpolitiikan ryhmä Punainen sateenkaari, turvallisuuspoliittinen ryhmä, perhepolitiikka ja varhaiskasvatus-ryhmä, solidaarisuusryhmä ja talouspoliittinen ryhmä.

Kokouksessa kuullaan ryhmien seitsemän minuutin pituiset tietoiskut, joissa vastataan kysymyksiin missä SKP:n aloitteet ovat saaneet näkyvyyttä ja vaikuttaneet; mitä merkittävää kyseisen poliittisen asian suhteen meillä ja maailmalla tehdään ja lisäksi kuullaan ryhmien aloitteita keskuskomitealle työksi ja toiminnaksi.

 

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean kokous 19.11.2016 klo 11:00 -16:30. Tampere, työväentalo Tapiola, Karhunkatu 71.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista