Home >> Artikkelit >> Kulttuuritapahtuma vastustaa Natoa 

Kulttuuritapahtuma vastustaa Natoa 

18.10.2021 - 13:15
  • Leevi Launis
Leevi Launis vastustaa sotilasliitto Natoa ja esiintyy 23.10 Espoossa Matinkylän pirtissä, Keskipäivänkuja 4.

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) Espoon ja Kauniaisten kaupunkijärjestö sekä Demokraattinen sivistysliiton (DSL) opintokeskus järjestävät lauantaina 23.10. klo 18 Matinkylän Pirtissä osoitteessa Keskipäivänkuja 4, Espoo kulttuuripitoisen rauhantapahtuman Natoa HX-hävittäjiä ja militarisoitumista vastaan.  

- Sodan ja rauhan kysymykset ovat nyt ajankohtaisempia kuin pitkiin aikoihin. Suomi on tekemässä kymmenien miljardien eurojen panostusta aseisiin tilanteessa, jossa hyvinvointipalveluihin on käytettävissä liian vähän rahaa ja kansantalouden velkaantuminen herättää huoltaMeillä erityisesti oikeisto nostaa tasaisin väliajoin esille sotilasliittoutumisen Naton kanssa. Myös Euroopan unionin oma armeija on noussut tapetille, sanoo Espoon kaupunkijärjestön puheenjohtaja Arjo Suonperä 

Mukana Naton vastaisessa rauhantilaisuudessa keskustelua avaamassa ovat  Suomen Rauhanpuolustajat, Kulttuurivihkojen päätoimittaja Elias KrohnSuomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo 

Laaja-alaista kansalaisvaikuttamista 

Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo kutsuu mukaan rauhantyöhön. Espoon puheessaan Mäntysalo nostaa esille HX-hävittäjähankinnat  ja esittää hankintojen perumista. 

- Haluan kutsua kaikkia mukaan vaatimaan 10 miljardin asekaupasta luopumista tai ainakin sen lykkäämistä vaihtoehtojen selvittämiseksi. Rauhan, ympäristön ja solidaarisuuden työ on parasta yhdessä tekemistä ja kansalaisvaikuttamista, sanoo Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo 

Stoppi eurooppalaiselle militarisaatiolle  

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen nostaa esille omassa puheenvuorossaan eurooppalaisen politiikan militarisoitumisen. Väisäsen mukaan radikaalin vasemmiston on syytä olla nyt erityisen hereillä rauhan kysymyksissä.  

- Euroopan puolustusrahasto (EDF) on Natolle mieluisa työväline, jolla edistetään eurooppalaista sotateollisuutta ja  militarismia. EDF:llä pyritään tukemaan sotilasteollisuuden suuria yrityksiä, ja se liittyy suoraan EU:n militarisoitumiseen työläisten ja kaikkien kansalaisten kustannuksella.  

European Defence Fund - EDF tarkoittaa uuden sukupolven innovatiivisten aseiden kehittämistä ja yhteistä eurooppalaista asekehitystutkimusta. Tämä EDF tarkoittaa myös "valmiuksien" rakentamista eli yhteisen puolustuksen pohjatyötä.  Yhteisrahoitusta järjestetään vahvistamaan sotateollisuutta asejärjestelmien kehittämiseen ja tuotantoon kansallisien rahoitusosuuksien eri  valtion talousarvioiden kautta. Rahoitusta on tarkoitus kerätä vuosittain 5 miljardia euroa, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

Tilaisuuden musiikista vastaavat Maria Alexandra Merikukka Kiviharju ja Leevi LaunisTilaisuus on kaikille avoin ja maksuton  Ikärajaton tapahtuma. Matinkylän pirtin kahvila on auki tilaisuuden aikana. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista