Home >> Artikkelit >> Kommunisteille kunnanvaltuutettu

Kommunisteille kunnanvaltuutettu

14.12.2021 - 13:30
(updated: 14.12.2021 - 13:41)
  • Reijo Heinonen puhuu Valkeakosken valtuustossa.

Edellisten kuntavaalien jälkeen SKP jäi kunnanvaltuustojen ulkopuolelle. Asiaan on kuitenkin nyt tullut parannus kun Valkeakoskelainen kaupunginvaltuutettu Reijo Heinonen on perustanut Valkeakoskelle Suomen kommunistisen puolueen ryhmän 13.12.2021.

- Vaikka olisi tietenkin aina komeampaa voittaa paikat vaaleissa, pidän Heinosen toimintaa puolueen kannalta erinomaisena ratkaisuna, kommentoi tapahtumaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg. Hän pitää tätä myös oikein hyvänä käynnistyksenä puolueen aluevaalikampanjalle.

Heinoselle keskeiset kysymykset henkilöstön tilanteen parantamisesta ja riittävistä taloudellisista resursseista ovat esillä SKP:n aluevaaliohjelmassa.

- Valkeakoskella on kova velkataakka päällä. Nyt sote-uudistuksen myös veroprosentit tulee romahtamaan, ja velat on otettu aikaisemmalla veroprosentilla. Lisäksi valtionosuudet tulee jäämään kolmasosaan aikaisemmasta. Se menee siihen, että me ei voida kohta varmistaa kuin henkilöstön palkanmaksu, mutta kaikki muu on rempallaan, sanoo Heinonen.

Aluevaaleissa SKP:n ehdokkaana oleva Heinonen näkee sote-uudistuksessa muun muassa verotuksellisia ongelmia.

– Kun verotus menee valtion kautta, niin valtio tulee myös sanelemaan miten hommat tehdään. Omalla maakuntaverolla pidettäisiin aluetta itsehallinnossa. Lisäksi nyt hyvinkin pienituloisista tulee valtionveron maksajia. Toisaalta hyvinvointialueiden oma verotus loisi epätasa-arvoa eri alueiden välille, listaa Heinonen ongelmia.


SKP:llä on valtakunnallisesti ehdokkaita useimmilla hyvinvointialueilla ja tästä lähtökohdasta lähdetään tavoittelemaan paikkoja myös aluevaltuustoihin.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista