Home >> Artikkelit >> Kemin vastaanottokeskusta ei saa sulkea

Kemin vastaanottokeskusta ei saa sulkea

13.08.2020 - 11:30
(updated: 13.08.2020 - 11:36)
SKP:n Lapin piirin toverit vastustavat maahanmuuttoviraston suunnitelmaa sulkea Kemin vastaanottokeskus.

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut sukevansa Punaisen ristin ylläpitämän Kemin vastaanottokeskuksen, joka on toiminut kaupungissa jo yli kymmenen vuotta. 

  

Vastaanottokeskuksen henkilöstömäärä on 15, mutta sulkeminen heijastuu paljon laajemmalle. Työpaikkojen loppumisen lisäksi ongelmia syntyy ennen kaikkea muutenkin vaikeassa tilanteessa oleville ja tukea tarvitseville maahanmuuttajille. 

  

Kemiin on vuosien mittaan rakennettu monenlaisia kotouttamista tukevia palveluita. Tällaisia ovat mm. maahanmuuttajia tukeva kohtaamispaikka Mikseri, jonka osana toimii Ohjaamo. Siellä opastetaan työikäisiä maahanmuuttajia työhön ja opiskeluun. 

  

- Ohjaamossa on pari sataa maahanmuuttaja-asiakasta, joista joka viides on turvapaikanhakija. Lähes kaikki turvapaikanhakijoista ovat päässeet työhön tai opiskelemaan. Kemissä turvapaikanhakijat eivät asu laitoksessa, vaan hajautetusti vuokra-asunnoissa. Sekin auttaa heidän kotoutumisessaan osaksi suomalaista yhteiskuntaa, sanoo SKP:n Lapin piirisihteeri Tapio Siirilä 

  

Siirilän mukaan vaarana sulkemispäätöksestä on, että  turvapaikanhakijat ohjataan jonnekin muualle, missä asiat eivät ehkä ole näin hyvällä tolalla ja, että maahanmuuttajat keskittyvät etelän ruuhka-Suomeen omiksi yhteisöikseen, joissa kielen ja kulttuurin oppiminen on vaikeampaa.   

- Vaadimme maahanmuuttovirastoa perumaan Kemin vastaanottoyksikön sulkemispäätöksen, sanoo Siirilä

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista