Home >> Artikkelit >> Euroopan vasemmisto kritisoi EU:n Venezuela-linjaa

Euroopan vasemmisto kritisoi EU:n Venezuela-linjaa

20.11.2017 - 16:45
(updated: 20.11.2017 - 16:49)
  • SKP:n varapuheenjohtaja Migule López

Read here European Left declaration on Venezuela

Euroopan unioni (EU)aikoo nyt lisätä sanktioita Venezuelan bolivaariselle tasavallalle.  

EU haluaa laajentaa kapitalismiin pohjaavaa politiikkansa, joka tuhoaa Euroopan työväenluokan talouden, koulutuksen ja terveyden ja tekee nyt samaa riippumattomissa ja itsenäisissä maissa, kuten Venezuelassa. EU rikkoo  Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan periaatteita, jotka koskevat puuttumista muiden maiden sisäisiin asioihin.   

- En ole yllättynyt näistä EU:n toimista, koska tiedämme, että EU on militaristinen ja suurpääomalinnake, joka sen lisäksi on alistunut Yhdysvaltain hallituksen toimivaltuuksiin, sanoo SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston Latinalaisen Amerikan työryhmän jäsen Miguel López.  

EU: n päätös Venezuelan vastaisista toimista ajoittuu tilanteeseen jossa presidentti Nicolas Maduron hallituksella on  tarkoitus vahvistaa hyvin alkaneita  Venezuelan hallituksen ja opposition neuvotteluja  ja etsiä ratkaisu maan ongelmiin.   

- On harmillisesti ilmeisen selvää, että EU tukee Venezuelan oppositiota kansa tahtoa vastaan. EU puolustaa fasistisia tahoja, jotka ovat vuosien ajan yrittäneet lopettaa Venezuelan kansan itsemääräämisoikeuden.  Noiden tahojen lonkerot ulottuvat myös nyky-Suomen hallitukseen, joka juhlii 100 vuoden näennäistä itsenäisyyttä, samalla kun ryöstää kansalta veroparatiisien tukemisen kautta ja vie NATO:n kautta meidän nuoriamme kuolemaan kapitalistisiin sotiin, myy luonnonvarojamme -maata, vettä ja ilmaa- ulkomaalaisille sijoittajille ja ulkoistaa maataloutemme Brysselin käsiin, kritisoi López  

- Euroopan unioni osoittaa meille jälleen kerran palvelevansa niitä, jotka eivät edusta Euroopan kansaa vaan rikkaiden etuja, jotka ryöstävät kansalaisilta ja toimivat EU-koneisto suojassa.  Tässä tilanteessa on tärkeää ja hyvä että SKP yhtyy Euroopan vasemmiston solidaarisuuteen ja tukeen Venezuelan kansalle sekä Venezuelan hallitukselle.   

- Suomen Kommunistinen Puolue tulee aina tukemaan kaikkien kansojen taistelua kapitalismia ja sen finanssidiktatuuria vastaan, tarkentaa SKP:n López 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista