Home >> Artikkelit >> Antifasismia ja lehtijuhlaa Pariisissa

Antifasismia ja lehtijuhlaa Pariisissa

14.09.2019 - 11:00
(updated: 16.09.2019 - 14:04)
  • Humanitén festivaali on Ranskan suurin ulkoilmatapahtuma ja houkuttaa paikalle myös nuoret.

SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg osallistui Pariisissa sekä Euroopan vasemmiston fasisminvastaisen työryhmän perustamiseen että Humanité-lehden lehtijuhlaan. Molemmissa korostui vahva viesti solidaarisuudesta.

Euroopan Vasemmiston Fasisminvastainen työ on edennyt pisteeseen, jossa sitä koordinoimaan tarvittiin laajempi työryhmä. Laaja edustus Euroopan vasemmiston puolueita kerääntyi yhteen luomaan yhteistä toimintasuunnitelmaa.

- Vielä tässä kokouksessa emme saaneet aikaan euroopanlaajuista kampanjaa, mutta tahtotila sellaisen aloittamiseen on kova ja keskusteluissa haettiin yhteistä pohjaa, jolta aloittaa. Kokouksessa näimme tällä hetkellä suurimpana uhkana populististen puolueiden toiminnan niiden avatessa tietä yhä radikaalimmalle äärioikeistolle, summaa Sandberg.

Konkreettistakin toimintaa sovittiin. Työryhmän seuraava tavoite on koota antifasismin ympärille työpaja, joka järjestetään Eurooppa foorumissa Brysselissä 8.-10.11. Osallistumisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Sandbergiin.

Ihmiskunnan juhla

Kommunistisen puolueen lehden Humanitén lehtijuhla kokoaa tänä viikonloppuna valtavan määrän ihmisiä juhlimaan yhdessä vapauden, veljeyden ja tasa-arvon hengessä. Kommunistien aloittama tapahtuma on vuosien varrella paisunut ja se on nykyään Ranskan suurin ulkoilmatapahtuma. 2018 osallistujia oli 800 000.

Tapahtumassa Ranskana kommunistisen puolueen eri piirijärjestöt esittelevät toimintaansa ja hankkivat rahoitusta toiminnalleen. Tyypillisesti pääesiintyjinä on Ranskan kiinnostavimpia artisteja ja keskusteluissa mukana kaikki laajan vasemmiston edustajat. Paikalla on mahdollisuus nähdä myös valtava määrä erilaisia bändejä ja esiintyjiä, joita löytyy laidasta laitaan. Humanitén ympärille on kokoontunut yhteisö, joka todella rakastaa lehteään.

Sandberg raportti paikanpäältä
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista