Home >> Artikkelit >> Aika vaatii sitoutumista

Keywords:

Aika vaatii sitoutumista

01.05.2022 - 09:00
  • JP Väisänen 2022

JP (Juha-Pekka) Väisäsen vappupuheen ensiesitys nähdään 1.5. klo 10:00 puolueen Youtube-kanavalla.

 

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen julkaisi videoidun vappupuheen. Puheessa korostui tyytymättömyys Sanna Marinin hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisiin, työllisyys ja energiapoliittisiin linjauksiin.  


Väisänen kritisoi parlamentaarista vasemmistoa asettumisesta oikeistovoimien ja sotateollisuuden vietäväksi. Väisäsen mukaan on tullut selväksi mihin suomalainen poliittinen eliitti ja parlamentaarinen vasemmisto sen mukana on sitoutunut.


– Suomalainen poliittinen eliitti, parlamentaarinen vasemmisto ja ne kunnon kansanedustajat, jotka aluksi näyttivät edustavan esitystä, rauhaa ja kestävää kehitystä ovatkin sitoutuneet Yhdysvaltojen aseteollisuuteen, militarismiin ja ajatukseen, jossa sotilasliitto Nato tarkoittaa edistystä ja turvallisuutta, ydinvoima vihreää energiaa ja pakkoyrittäminen ihmisten toivomaa työllisyyspolitiikkaa. Ei tarkoita. Näyttää siltä, että kansainvälinen suurpääoman hegemoniamyllytys ja Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat saanut suomalaiset poliitikot menettämään kyvyn itsenäiseen ajatteluun. Juuri nyt kriisien, ilmasto ja ympäristökriisin, työllisyyskriisin  ja sotien keskellä tarvitsemme päätöksiä jotka lopettavat tulipalon planeetalla, pitävät ihmiset kiinni työssä ja leivässä,  Suomen turvassa ja rauhan tiellä. Mustaa ei voi maalata valkeaksi- sotaa rauhaksi eikä Natoa rauhanjärjestöksi. Maailman kriisit ja sodat tarvitsevat nyt maita jotka eivät asetu konfliktien osapuoliksi. Suomen pitää tavoitella rauhanrakentajan ja konfliktien ratkaisijan paikkaa maailman globaalissa yhteisössä, korostaa Väisänen


Luokkansa ääni


Vappulavoilla kuuluu työväenluokan ääni. SKP:n puheenjohtajan mukaan hoitajien vaatimuksia palkankorotuksista ja työolojen parantamisesta on tuettava.


– Nyt on varmaan tullut selväksi mihin poliittinen eliitti ja parlamentaarinen vasemmisto on sitoutunut - työnantajaien ja pomojen työllisyyspolitiikkaan. Julkisen palvelualan työehtoneuvotteluiden aikana hätätyön määritelmää on tietoisesti vääristetty tarkoituksena mustamaalata työntekijäpuolta ja käyttää väärää tietoa lakon murtamiseen. Hallitus on toistuvasti todennut, ettei ole osapuoli kunta-alan työehtoneuvotteluissa, vaikka valtiovallan on turvattava kansalaisten terveydenhuolto ja rahoitus julkiseen sosiaali- ja terveydenhuoltoon tulee budjetista. Hallituksen ja parlamentaarisen vasemmiston on aika ymmärtää, että hallitus on osapuoli juuri tuon määräävän asemansa vuoksi ja sillä on vastuu antaa riittävä rahoitus julkisten palveluiden tuottamiseen, ellei se sitten halua jatkaa oikeiston leirissä ja tehdä porvaripolitiikkaa. Peräänkuulutan rehellistä luokkatietoista politiikan linjamuutosta ja asettumista työntekijöiden puolelle, rakentamaan rauhaa ja vahvistamaan kansalaisyhteiskunnan roolia.
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista