Home >> Artikkelit >> Trump ja Putin Suomeen - rauhanvaatimus ja kritiikki kaduille

Trump ja Putin Suomeen - rauhanvaatimus ja kritiikki kaduille

29.06.2018 - 13:15
  • Tiina Sandberg, JP (Juha-Pekka) Väisänen, SKP, Tump, Putin , Helsinki huippukokous,

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Suomessa 16.7. Valkoisen talon ja Kremlin tiedotteiden mukaan tapaamisessa keskustellaan erilaisista molempia maita koskettavista turvallisuusasioista niin maiden välillä kuin kansainvälisestikin. Lisäksi on tarkoitus keskustella siitä, miten näissä kysymyksissä voitaisiin edetä. 

Maailman politiikan vaikuttajien tapaaminen Suomessa on jo saanut aikaan kansalaisliikehdintää. Joukko erilaisia tahoja suunnittelee toimintaa huippukokouksen aikana. SKP: puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja pääsihteeri Tiina Sandberg näkevät tarpeelliseksi lähteä mukaan kaduille 16.7.  

Suomen kommunistisen puolueen johto pitää hyvänä mahdollisuutta liennytykseen Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä.  

- Mikäli keskustelut käydään liennytyksen hengessä, on sillä positiivinen vaikutus maailmanpolitiikkaan. Mikään taho ei kuitenkaan ole vielä virallisesti ilmoittanut tarkempia aiheita. Huipputapaamisen isännän Suomen pitää nyt ymmärtää, että maailman kriisit tarvitsevat suurvaltapolitiikasta ja sotilaallisista riippuvuuksista vapaita maita. Poliittisen eliitin on uudelleen arvioitava jo tehdyt sotilaalliset sopimukset mm Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Ison Britannian kanssa. Tarvitaan rauhan aloitteita ja sopimuksia. Mielestäni se on vähintä mitä Trumpin ja Putinin tapaamiselta pitää voida odottaa, sanoo SKP:n puheenjohtaja Väisänen 

Heti tapaamisen varmistuttua useat tahot ilmoittivat aikeistaan järjestää erilaista toimintaa Helsingin kaduilla. SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg pitää sitä positiivisena ilmiönä. 

- Suurvaltojen päämiehet ovat suoraan vastuussa maidensa harjoittamasta politiikasta ja he voivat myös päättää mihin suuntaan sitä vievät. Heille on kerrottava ne asiat, joissa he eivät ole mielestämme onnistuneet, ja jotka heidän on korjattava tai hoidettava paremmin. Tässä kuvassa olemme valinneet muutaman näistä aiheista ja ihmisillä on varmasti lisää ideoita, toteaa Sandberg.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista