Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 08.08.2020

Ensisijaiset välilehdet

Lauantai 8. elokuu 2020

 • 11:00 - 15:00
  Hauho
  Marx-opiston kesätapaaminen
  Marx-opisto 2017

  Haku Marx-opiston kesätapaamiseen 7.-9.8.2020 on alkanut!

  Marx-opisto on Demokraattisen sivistysliiton opintokeskuksen viikonloppukurssi, jossa opiskellaan marxilaista teoriaa ja käytännön toimintaa. Kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, talvella ja kesällä. Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat opiskella taitoja ja toimia luokkatietoisessa työväenliikkeessä.

  Linkki hakukaavakkeeseen ja lisätietoja löytyy Demokraattisen sivistysliiton sivuilta ja hakuaikaa on kesäkuun 15. päivään asti.

   

  Tämänkertaisessa tapaamisessa pureudutaan mm. seuraaviin aiheisiin:

  – pandemioiden vaikutukset yhteiskunnallisessa muutoksessa

  – kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän kriisialttiudet

  – Covid-19 pandemian aiheuttama maailmanlaajuinen lama ja sosialistisen vaihtoehdon mahdollisuudet.

  Toukokuun Tiedonantajassa julkaistaan alustajanimiä.

  Viikonlopun aikana aihepiiriin käsitellään ennakkomateriaalin, asiantuntija-alustusten ja ryhmätöiden avulla. Tarkat aiheet ja asiantuntijavieraat selviävät lähempänä ajankohtaa ja päivitetään tälle sivulle.

  Marx-opisto on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset eväitä radikaaliin vasemmistolaiseen vaikuttamiseen ja haluat oppia lisää järjestötyöstä. Teoriaa ja käytäntöä yhdistävän opiston tarjonta on tarkoitettu erityisesti nuorille ja vasta mukaan toimintaan tulleille.

  Marx-opiston suuren suosion vuoksi osallistujat valitaan tällä kertaa hakijoista. Valituksi tuleminen ei edellytä aikaisempia marxilaisuuden opintoja. Valituille ja varasijan saaneille ilmoitetaan valinnasta juhannukseen mennessä.

   

  Käytännön järjestelyt

  Marx-opiston kesätapaaminen pidetään Hämeenlinnan Hauholla Vähäjärven lomakodissa. Kurssin osallistumismaksu on 80 euroa (sis. ohjelma, ruokailu ja majoitus). Maahanmuuttajat, työttömät, eläkeläiset sekä muut opintoseteleihin oikeutetut voivat kuitata osallistumismaksun opintosetelillä ilmoittautumisen yhteydessä.

  DSL:n opintokeskus korvaa osallistujien matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon hinnan mukaisesti. Kurssin ohjelman ajan on mahdollisuus lastenhoitoon. Lasten majoitus ja ruoat ovat osallistujille maksuttomia.

  Huom! Jos kurssille on enemmän kiinnostuneita kuin kyetään ottamaan, painotetaan valinnassa kommunistisessa liikkeessä toimimista siten, että vasta mukaan tulleet toverit ovat etusijalla. Myös sukupuoli huomioidaan valinnoissa niin, ettei yhtä sukupuolta ole 60 prosenttia enempää osallistujista.