Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 18.03.2020

Ensisijaiset välilehdet

Keskiviikko 18. maaliskuu 2020

 • 18:00 - 20:00
  Helsinki
  SIIRTYNYT: Solidaarisuuskohtaamisia Pandilassa - valokuvataiteilija Sanni Seppo alustaa

   

  HUOM! Tapahtuma siirretty syksylle.

   

  Solidaarisuuskohtaamisia

  Kiinnostavat ihmiset kertovat omin sanoin, miten he ovat käytännössä kohdanneet solidaarisuuden ja mitä Länsi-Saharan kulttuurin ja todellisuuden kohtaaminen on heissä saanut aikaan.

  keskiviikkoisin Pandilassa kello 18-20 osoitteessa Pengerkatu 22, Helsinki

  - Vaikka kuvaa voidaan manipuloida, on sillä yhä voima todistaa mitä on tapahtunut. Uskon, että valokuva voi olla alku tietoisuudelle ja jonkin asian vahvalle kohtaamiselle ja sitä kautta muutokselle. Kuvani Länsi-Saharan pakolaisleiriltä saivat monet kuulemaan tilantesta ensimmäistä kertaa ja moni kysyi, mitä asialle voi tehdä, sanoo valokuvataiteilija Sanni Seppo


  18.3. Valokuvataiteilija Sanni Seppo

  22.4. Taiteilija ja elokuvantekijä Marja Viitahuhta

  6.5. Järjestöaktivisti Raisa Musakka

  13.5. Käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen

  20.5. alustaja ilmoitetaan myöhemmin

  Solidaarisuuskohtaamisia on PAND:in, Spartacus-säätiön ja DSL:n yhteistyönä järjestettävä kaikille avoimien ja maksuttomien keskustelutilaisuuksien sarja. Keskustelut käydään kevään 2020 aikana Pandilassa taiteilijoiden rauhanjärjestön galleria-toimintatilassa osoitteessa Pengerkatu 22, Helsinki.

  Tilaisuuksien sarja on osa järjestöjen Sahrawisolidaarisuus-yhteisaloitetta, jolla voimistetaan kansalaisjärjestöjen solidaarisuustyötä ja edistetään tietoisuutta Länsi-Saharasta.


  Toukokuusta solidaarisuuskuukausi 2020

  Spartacus-säätiöllä ja PAND taiteilijat rauhan puolesta järjestöillä on koko kansalaisyhteiskunnan toimijoille ja yksittäisille aktivisteille suunnattu aloite tehdä toukokuusta sahrawi-solidaarisuuden kuukausi. PAND tarjoaa omaa tilaansa Pandilaa Helsingin Pengerkatu 22 solidaarisuuskuukauden toimintakeskukseksi, tapahtumapaikaksi ja infopisteeksi. Mukaan tulevia tahoja ja toimijoita toivotaan itse ja yhdessä ideoimaan solidaarisuustoimintaa Pandilaan, Helsinkiin ja miksi ei koko Suomeen.

  Länsi-Sahara Afrikan viimeinen siirtomaa

  Vuonna 1963 Yhdistyneet kansakunnat (YK) lisäsi Länsi Saharan listaan maista, jotka tuli vapauttaa siirtomaavallan alaisuudesta. Samalla YK vakuutti sahrawikansalle itsemääräämisoikeuden. Vuonna 1966 YK:n päätöslauselmassa esitetään kansanäänestystä sahrawien itsemääräämisoikeuden prosessiksi. 31. Lokakuuta 1975 Marokko ja Mauritania miehittivät Länsi-Saharan entisen miehittäjämaan Espanjan vetäydyttyä Länsi-Saharasta. Uudet miehittäjät käyttivät jopa napalmia ajaakseen sahrawikansan väkivaltaisesti pois kodeistaan. Vuonna 1991 YK:n avustuksella saavutettiin tulitauko ja sovittiin kansanäänestyksen järjestämisestä, jotta sahrawikansa voisi äänestää Länsi-Saharan tulevaisuudesta. Marokko vastustaa kansanäänestyksen järjestämisestä ja miehittää edelleen Länsi-Saharaa.

  PAND – Taiteilijat rauhan puolesta on 1983 perustettu taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden puolueisiin sitoutumaton järjestö aseistariisunnan, rauhan ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Toimintamme on tapahtumia ja kampanjoita rauhanajatusten levittämiseksi, yhteistyötä taiteilija-, rauhan- ja ihmisoikeusjärjestöjen kanssa sekä kehitysyhteistyön ja kulttuurivaihdon tukemista ja toteuttamista.

  Spartacus-säätiö on vuonna 1989 rekisteröity säätiö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea kommunistisen ja työväenliikkeen poliittista, opinto- ja tutkimus-, kulttuuri-, tiedotus- ja kansainvälistä toimintaa.

  Demokraattinen sivistysliitto (DSL) on vuonna 1986 perustettu vasemmistolainen sivistysjärjestö.