165
Laura Rontu

Meteorologian dosentti
ikä 67
Tammisalo

Olen helsinkiläinen tutkija, meteorologi, rauhanpuolustaja, kommunisti. Olen valmistunut tohtoriksi meteorologiassa Helsingin yliopistossa, jatko-opiskellut Moskovan yliopistossa Neuvostoliiton aikaan. Työkseni rakennan malleja, jotka ennustavat säätä ja ilmastoa.

Olen marssinut rauhan, ystävyyden ja solidaarisuuden puolesta 1970-luvulta lähtien. Olen nähnyt kylmän sodan päättymisen Helsingin Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksessa 1975. Minulla on sukulaisia, ystäviä ja työkavereita Ukrainassa ja Venäjällä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on rikkonut sen, mitä Euroopassa on viimeisen viidenkymmenen vuoden ajan rakennettu. Suomi, Ukraina, Venäjä, maailman tiedeyhteisö, me kaikki tarvitsemme rauhaa, yhteistyötä. Emme tarvitse sotaa, asevarustelua, sotilasliittoja ja tukikohtia, raja-aitoja. Maailman pitää päästä irti sodan hulluudesta.

Tämän päivän päätösten pitää kestää tulevaisuudessa, jotta voimme luovuttaa elinympäristön ja ilmaston tuleville sukupolville parempana kuin nyt. Hyvien päätösten tekeminen ei ole helppoa eikä niitä tehdä, jos ei astuta yli nykyisen järjestelmän rajojen ja sen vanhojen isäntien, fossiilikapitalistien ja asetehtailijoiden varpaille. Jos pitää valita kapitalismi tai maapallon pelastaminen, valitsen maapallon.

LR_2013@aitta.net

Rahaa hyvinvointiin, ei aseisiin!

Ehdokkaat

Helsinki

Uusimaa

Varsinais-Suomi

Häme

Pirkanmaa

Keski-Suomi

Vaasa

Oulu

Lappi

Savo-Karjala

Kaakkois-Suomi