Home >> Artikkelit >> SKP tukee Paperiliiton työtaistelua

SKP tukee Paperiliiton työtaistelua

18.10.2006 - 09:32
(updated: 06.06.2016 - 13:48)Suomen kommunistinen puolue tukee Paperiliiton kamppailua työntekijöiden oikeuksien puolesta. Ay-liikkeen ja poliittisen työväenliikkeen on yhteisvoimin torjuttava työnantajien hyökkäys, jonka tavoitteena on heikentää paperityöläisten ja alan toimihenkilöiden työehtosopimuksiin perustuvia oikeuksia.

Kyse ei ole vain paperityöläisiä koskevasta työehtosopimuksesta vaan työnantajien tarkoitus on avata pää työehtojen yleiselle heikentämiselle muillakin aloilla ja ay-liikkeen nujertamiselle. On koko ammattiyhdistysliikkeen kannalta tärkeä torjua esimerkiksi työnantajien ajama ulkopuolisen työvoiman käytön laajentaminen, työpäivien pidentäminen, loma-oikeuksien kaventaminen ja sairausajan korvausten leikkaaminen.

Paperialan työnantajien puheet tuottavuuden vaarantumisesta ovat täysin perusteettomia. Vuosina 1997-2003 paperiteollisuuden voitot olivat keskimäärin lähes 9 miljardia euroa vuodessa. Se oli noin kaksi kertaa enemmän kuin 1990-luvun alkupuolella. Myös työn tuottavuus on kasvanut alalla keskimäärin muuta teollisuutta nopeammin.

Paperiteollisuuden työnantajien hyökkäyksen torjumista ja solidaarisuustoimia Paperiliiton oikeutetun kamppailun tukemiseksi on syytä käsitellä mahdollisimman laajasti myös muiden alojen ammattijärjestöissä. Paperiliiton saama kansainvälinen tuki on rohkaiseva osoitus siitä, että kansainvälisesti toimivat suuryhtiöt ovat saamassa vastaansa myös entistä kansainvälisemmin toimivan ammattiyhdistysliikkeen.


SKP:n keskuskomitea 15.5.05

Ajankohtaista