Home >> Artikkelit >> Ranskalainen jalkapallon ja äärioikeiston tutkija vierailee Suomessa

Ranskalainen jalkapallon ja äärioikeiston tutkija vierailee Suomessa

22.09.2014 - 09:00
(updated: 06.06.2016 - 13:48)
  • PCF
Alain Hayot

Ranskalainen antropologian ja sosiologian professori Alain Hayot vierailee Suomessa lauantaina 27. syyskuuta Vastavirta-festivaalilla Helsingissä. Hayot on mukana Vanhalla ylioppilastalolla klo 13 järjestettävässä keskustelussa, jossa pohditaan vasemmiston haasteita. Hänen kanssaan keskustelemassa ovat Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen sekä Ruotsin vasemmistopuolueen Jeannette Escanilla.

Hayot on myös median tavattavissa lehdistötilaisuudessa Vanhalla klo 11.

Alain Hayot on tunnettu monipuolisista tutkimusaloistaan. Hän on tutkinut muun muassa äärioikeistoa, kaupunkikulttuuria sekä jalkapalloa modernina rituaalina. Hayot on myös Ranskan kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen ja mukana Euroopan vasemmiston toiminnassa.

Hänen tuorein kirjansa Face au FN – La Contre Offensive (vapaasti suomennettuna FN:ää vastaan – Vastahyökkäys) käsittelee äärioikeiston ja eritoten Kansallisen rintaman (Front National) nousua Ranskassa. Hayot on myös intohimoinen jalkapallon harrastaja.

Vastavirta-festivaali on vasemmistolaisen poliittisen keskustelun ja kulttuurin tapahtuma, joka valtaa Vanhan ylioppilastalon lauantaina 27. syyskuuta. Päivällä mukana keskusteluissa on niin kansainvälisiä vieraita kuin kotimaisia asiantuntijoita.

Muita kansainvälisiä puheenvuoroja kuullaan mm. Kuubasta; suurlähettiläs Enrique Orta, Lähsi-Saharasta Polisarion edustaja Menna Lehbib, Virosta yhdistyneen vasemmiston Victor Polyacoff ja Ruotsista vasemmistopuolueen kansanedustaja Torbjörn Björlund ja puoluehallituksen jäsen Jeannette Escalnilla.

Iltakonsertissa esiintyvät mm. Joose Keskitalo, Ritva Sorvali, Hannibal sekä Sakari Kukko & Helle

Vastavirta-festivaali

Ajankohtaista