Home >> Artikkelit >> Matti Vanhanen ja kumppanit, erotkaa!

Matti Vanhanen ja kumppanit, erotkaa!

09.06.2008 - 10:05
(updated: 06.06.2016 - 13:48)
Pääministeri Matti Vanhasen ja muiden vaalirahoitusskandaaleihin sekaantuneiden ministereiden on erottava. He ovat jääneet toistuvasti kiinni siitä, että puhuvat muunneltua totuutta, ja sotkeentuneet yksityisten liikemiesten bisnesten edistämiseen.

Pääministeri Vanhasen ja hänen hallituksensa toiminta ei vastaa perustuslain vaatimusta, jonka mukaan "ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia".

Osa ministereiden saamista vaalirahoista on peräisin jopa veroparatiisien kautta keinottelevista ja veroja kiertävistä firmoista, kuten Jyrki Kataisen, Jyri Häkämiehen ja Paula Lehtomäen saama tuki Helsingin Mekaanikontalo Oy:ltä.

Monissa muissa maissa ministerit olisivat tällaisen skandaalin ja sen peittely-yritysten paljastumisen jälkeen eronneet itse, mutta Suomessa porvarihallituksen ministerit kuvittelevat ilmeisesti olevansa moraalisääntöjen ja demokratian periaatteiden yläpuolella.

Voi myös kysyä, miksi eduskunnan oppositio ei ole vaatinut hallituksen eroa ja uusia vaaleja? Onko niin, että myös eduskunnan oppositiopuolueet ovat sotkeentuneet yritysten vaalirahoitukseen niin, että eivät uskalla tai halua selvittää tätä sotkua loppuun asti? Tähän viittaavat tiedot useiden yritysten myös eduskunnan oppositiopuolueille maksamasta tuesta.

Eduskuntapuolueiden johtajien sopimus vaalirahoituksesta kuvaa poliittisen eliitin muodostamaa eräänlaista kartellia, joka yrittää pienessä piirissä siivota sotkut veran alle, keskittää puoluetuet ja lehdistötuet nykyisille eduskuntapuolueilla ja estää uusien vaihtoehtojen nousun eduskuntaan äänikynnyksellä, joka jättää jopa sadan tuhannen äänestäjän puolueen eduskunnan ulkopuolelle. Sopimus jättää eduskuntapuolueille lisäksi mahdollisuuden jatkaa yritysten ja liikemiesten hämärän vaalituen vastaanottamista suoraan puoluejärjestöjen kautta.

Yrjö Hakanen Helsingissä 30.5.08:

Tekijä

Ajankohtaista