Home >> Artikkelit >> Kirje Antille

Kirje Antille

27.08.2014 - 14:04
(updated: 06.06.2016 - 13:48)
  • kuva T.Koivisto
JP Väisänen:"Vasemmistolaisesti ajattelevan on hankala ymmärtää tätä kehitystä - nyt on luotava voimakkaasti uusia työpaikkoja. On synnytettävä edullisten asuntojen tuotantoa, ja julkisten tilojen korjausrakentamista

Hyvä Antti,

 Suomi on nyt huolestuttavassa tilanteessa. Työttömyys kasvaa, Venäjä-pakotteet tyrehdyttävät viennin, ja julkiselle sektorille suunnitellaan suuria kokonaisuudistuksia kovalla vauhdilla. Samaan aikaan oikeistopuolue Kokoomus on voimakas: eurovaaleissa se sai enemmän ääniä kuin kaikki vasemmistopuolueet yhteensä.

Me SKP:ssä seuraamme tätä kehitystä huolestuneina, ja nyt, hallituksen budjettiesityksen tultua julki päätimme lähestyä hallitusta vetoomuksen kanssa. Meidän mielestämme nyt on panostettava voimakkaasti työpaikkojen luomiseen. Lisäksi haluamme lähestyä Sinua kirjeitse, koska pääministerinä on Stubb, eikä hän kovana kokoomuslaisena ja oikeistolaisena kannata vasemmistolaista politiikkaa. Sinä sen sijaan olet järkimies. Muistamme lupauksesi keväältä: työllisyyteen ja kasvuun on panostettava, valtion otettava rooli uuden työn ja työpaikkojen synnyttäjänä. Eduskuntavaaleissa 2011 SDP lupasi luoda 100 000 uutta työpaikkaa tällä vaalikaudella.

Suomessa on historiallisen pitkä seitsemän vuoden mittainen taloudellinen taantuma, jolle ei näy loppua. Meidän mielestämme siitä pääsemiseksi valtion on nyt luotava voimakkaasti uusia työpaikkoja. On synnytettävä edullisten asuntojen tuotantoa, ja julkisten tilojen korjausrakentamista. Tuhannet rakennustyöläiset ovat vaarassa jäädä työttömiksi ensi talvena.

Myöskään työuria ei pidä tässä tilanteessa pidentää, vaan eläkeiän korotuksesta on luovuttava ja työtä jaettava tasaisemmin. Köyhimpiin kohdistuvat leikkaukset on peruttava.

SKP on huolissaan myös sote-lain vaikutuksista julkisiin palveluihin. Kuntien rahoituksen leikkaaminen huonontaa naisvaltaisen kunta-alan työllisyystilannetta, ja sote-laki uhkaa viedä myös päätösvallan pois ihmisten läheltä. Vasemmistolaisesti ajattelevan on hankala ymmärtää tätä kehitystä.

Meidän mielestämme Suomi tarvitsee myös vahvaa SDP:tä. Nyt aikana, jolloin vasemmistopuolueiden kannatus on pohjalukemissa, vetoamme sinuun suunnanmuutoksen puolesta. Ei se Alexkaan mahda mitään, jos työväki vaatii oikeuksiaan.

 

SKP:n keskuskomitea

Ajankohtaista