Home >> Artikkelit >> Irti talouspakotteista - kohti itsenäistä politiikkaa

Irti talouspakotteista - kohti itsenäistä politiikkaa

28.08.2014 - 16:59
(updated: 06.06.2016 - 13:48)
  • kuva SKP arkisto
Talouspakotteet ovat osa suurvaltojen sapelinkalistelua, jossa työväenluokka joutuu maksajaksi.

Ukrainan kriisin seurauksena langetetut EU:n Venäjä-pakotteet ovat Suomelle merkittävä kansallinen haitta. Danske Bankin tietojen mukaan Suomen tavaravienti Venäjälle laski yli 13 prosenttia viime vuodesta. Ekonomistit ennustavat, että pakotteet vaikuttavat heikentävästi Suomen BKT:hen ja yleiseen talouskehitykseen. EU:n sopimukset mahdollistavat talouspakotteista irtautumisen, ja Suomen onkin nyt syytä käyttää tätä mahdollisuutta hyväkseen. EU:n maksamat korvaukset koskettavat vain harvoja aloja eivätkä pysty vastaamaan niitä menetyksiä, jotka pakotteet aiheuttavat.

Pakotteet aiheuttavat haittaa paitsi Suomen viennille, myös matkailualalle, jossa venäläisturistien yöpymiset ovat vähenneet kolmanneksella. Myös venäläiset investoinnit Suomeen uhkaavat hiipua.

Talouspakotteet ovat osa suurvaltojen sapelinkalistelua, jossa työväenluokka joutuu maksajaksi. Putinin, Obaman tai Van Rompuyn puolelle asettumisen sijasta tarvitaan itsenäistä politiikkaa ja vaatimuksia Ukrainan kriisin ratkaisemisesta neuvotteluteitse. Suomella on oltava itsenäinen ulkopolitiikka, ja meidän on palattava takaisin puolueettomuuspolitiikan linjaan. Stubbin hallituksen on nyt korjattava kurssia reilulla kädellä, jotta suomalaiset työpaikat pelastuvat.

SKP:n keskuskomitea

Ajankohtaista