Home >> Artikkelit >> SKP ottaa osaa Nizzan uhrien omaisten suruun

SKP ottaa osaa Nizzan uhrien omaisten suruun

16.07.2016 - 14:46
(updated: 04.08.2016 - 10:00)
  • kuva M Laitinen
SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

Suomen kommunistinen puolue yhtyy Euroopan vasemmiston solidaarisuusviestiin (ENGL) Nizzan terrori-iskussa, Ranskan kansallispäivänä kuolleiden ystäville ja perheille ja tuomitsee iskun.

Ranskassa oli itsenäisyyspäivän 14. heinäkuuta koko maata koskeva poikkeustila. Uusia m terroritekoja estämään julistettu valmiustila annettiin Nizzan iskua edeltäneiden terroritekojen takia. Huolimatta erityisjärjestelyistä uusi isku oli kuitenkin mahdollista.

Nizzan iskujen kaltaiset järjettömiltä tuntuvat ja tavallisiin kansalaisiin kohdistuvat iskut tuntuvat toistavan itseään Euroopassa ja kaikkialla maailmassa.  Kansainvälinen yhteisö ei ole pystynyt riittävästi puuttumaan terrorismiin.  Euroopan vasemmisto julkilausumassaan korostaa, että riippumatta väkivallan tekijästä ei terrorismia vastan voi taistella vastaamalla väkivaltaan väkivallalla.

- Maailmaa ja epäoikeudenmukaista politiikkaa on mahdotonta muuttaa väkivallalla. Samoin on mahdotonta ylläpitää imperialistien ajatusta siitä, että sodat pysyisivät turvallisesti poissa kotiseuduilta, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tuoreeltaan Nizzan iskujen aikaan Pariisista jossa Väisänen kertoo osallistuneensa kansallispäivän juhliin.

Ranskan oikeistopopulistinen puolue kansallinen rintaman (Front Nacional)  puheenjohtaja Marine Le Penn kiirehti heti Nizzan tapahtumien jälkeen julistamaan (FRA) sodan islamia vastaan alkaneeksi.

- Marine Le Penn ratsastaa nyt ihmisten hädällä, islamofobialla ja rasismilla. Vasemmiston viesti toisenlaisen maailman rakentamisesta on tänään ajankohtaisempi kuin aikoihin. Nyt tarvitaan laajaa edistyksellisten demokraattisten, punavihreiden, kommunistien ja radikaalivasemmistolaisten yhteistyötä toisenlaisen Euroopan ja maailman rakentamiseksi. Tässä yhteistyössä oikeudenmukaisuus, rauha ja solidaarisuus ovat varmasti työn ja taistelun keskiössä, sanoo Väisänen Pariisista ja haastaa mukaan uusia ihmisiä yli puolue- ja valtionrajojen oikeistopopulismia, rasismia ja väkivallan kulttuuria vastaan paremman maailman ja rauhan puolesta.

SKP

Ajankohtaista