Home >> Artikkelit >> Luokka, politiikan suunta ja ohjelma

Keywords:

Luokka, politiikan suunta ja ohjelma

21.10.2016 - 13:30
(updated: 21.10.2016 - 13:47)
  • Pasi Tervo
SKP:n Kuopion piirin puheenjohtaja Pasi Tervo / kuva Veikko Koivusalo

SKP:n puoluejohdon kärki on viikonloppuna koolla Savossa; Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Lauantaina 22.10. Kello 13- 16 kaikille SKP: n jäsenille avoimessa työväenluokasta, politiikan suunnan muuttamisesta ja puolueohjelman päivittämisestä alustavat puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen, pääsihteeri Petra Packalén ja varapuheenjohtajat Susanna Rissanen ja Miguel López.

Kuopion piirin järjestämän keskustelutilaisuuden lisäksi ns. SKP:n P4; puheenjohtaja, pääsihteeri ja varapuheenjohtajat tapaavat Kuopion kokouksessa, jossa asialistalla ovat mm. edustajakokousaloitteiden konkretisointi, SKP:n osallistuminen Euroopan vasemmiston uudistamiseen, tulevat vaalit ja keskuskomitean edustajakokouskauden tavoitteet.- Kuopion seudulla ihmiset ovat huolissaan poliittisen eliitin SOTE-aloitteista. SKP:tä tarvitaan täällä Kuopiossa ja koko maassa puolustamaan jokaisen ihmisen oikeutta lähipalveluihin. Se, että puoluejohto tulee tänne meidän lähikulmille on erittäin hyvä juttu. Nyt voi tutustua uuteen johtoon ja käydä kasvokkain keskustelua, sanoo SKP:n Kuopion piirin puheenjohtaja Pasi Tervo.

Puolueohjelman päivittäminen

SKP:n edustajakokous Vantaalla 2013 päätti, että SKP:ssä aloitetaan puolueohjelman päivittämisen ja uudistamisen prosessi. Turun edustajakokouksessa 2016 päätettiin, että prosessi saatetaan maaliin seuraavaan edustajakokoukseen 2019. Tämä edellyttää laajaa jäsenkeskustelua. Useassa piirissä puolueohjelmasta onkin jo järjestetty erilaisia opintopiirejä ja keskustelutilaisuuksia.

- Puolueohjelmassa on kerrottava selvästi mitä meidän päämäärät kommunismi ja 2000-luvun sosialismi konkreettisesti tänään tarkoittavat, visio puheenjohtaja Tervo.

Kuopion piirin puheenjohtaja Pasi Tervo avaa lauantaina 22.10 kello 13.00 Kuopion piirin tilaisuuden ”Luokka, politiikan suunta ja ohjelma”, jossa SKP:n jäsenet voivat tulla puoluejohdon kanssa keskustelemaan puolueohjelmasta ja miten sitä tulee päivittää. Keskustelutilaisuus Kuopion piiritoimistolla osoitteessa Haapaniemenkatu 8 A 48.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista